SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'den Çekya ziyareti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Çekya'yı ziyaret ederek mevkidaşı Petr Pavel ile görüşme yaptı. İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2023 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2023 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'den Çekya ziyareti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, dün Bulgaristan'ın ardından Çekya'yı ziyaret etti. Sürpriz bir şekilde ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel tarafından askeri törenle karşılandı. 

Image

ÇEKYA CUMHURBŞAKANI, ZELENSKIY'IN MÜCADELESİNİ TAKDİR ETTİ

İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Çekya Cumhurbaşkanı Pavel hem Rusya'ya yönelik karşı saldırısından hem de Avrupa'ya uyum sürecinden dolayı Ukrayna'ya destek verdiğini belirtti. Pavel, Ukrayna'nın değerleri ve özgürlüğü için mücadele ettiğini belirterek, "Rusya'nın bu savaşı kazanması tasavvur edilemez, çünkü bu, paylaştığımız değerlerin yenilgisi olur" dedi. Ayrıca Pavel, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın ülkesine yönelik yürüttüğü mücadelesindeki kararlılığına ve cesaretine hayran kaldığını ifade etti. 

Öte yandan Pavel, 11-12 Temmuz 2023'te yapılması planlanan Vilnius Zirvesi'nde Ukrayna'nın NATO üyeliğinin görüşülmeyeceğini ancak bu hususun sene sonunda masaya yatırılmasını ümit ettiğini söyledi.

Image

ZELENSKIY'DEN RUS DEZENFORMASYONUNA VE PROPAGANDASINA KARŞI UYARI 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy ise basın toplantısında ülkesine verilen destekten ve Ukraynalı sığınmacıların ülkeye kabulünden dolayı Pavel'e ve Çek halkına teşekkür etti. Zelenskıy konuşmasında Rus dezenformasyonuna ve propagandasına karşı uyarıda bulundu. 

Zelenskıy, Çekya Başbakanı Petr Fiala, Senato Başkanı Milos Vystrcil ve Meclis Başkanı Marketa Pekarova Adamova ile de görüşme yapacak. 

Image

ZELENSKIY TÜRKİYE'YE GELİYOR

Vilnius Zirvesi'nden önce temaslarda bulunan Zelenskıy, bugün Türkiye Cumhuriyeti'ne gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  İstanbul'da bir araya gelecek Cumhurbaşkanı Zelenskıy, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.