SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı İspanya'da: Güvenlik anlaşmasına imza atıldı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 27 Mayıs 2024 tarihinde İspanya'ya gerçekleştirdiği ziyarette silah tedarikini içeren güvenlik anlaşmasına imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı İspanya'da: Güvenlik anlaşmasına imza atıldı

Daha önce Harkiv'de artan Rus saldırıları nedeniyle ziyaretlerini erteleyen Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 27 Mayıs 2024 tarihinde İspanya'ya gitti. Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ı İspanya Kralı Felipe Barajas Havaalanı'nda karşıladı. Zelenskıy başkent Madrid'te ilk olarak Başbakan Pedro Sanchez ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından ikili ortak basın açıklaması yaptı. 

ZELENSKIY GÜVENLİK ANLAŞMASINA İMZA ATTI

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Zelenskıy, müttefik ülke İspanya'dan tedarik edilecek silah için güvenlik anlaşmasına imza attı. Böylelikle İspanya Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya bu yıl 1 milyar avro değerinde yardım sağlamış olacak. Ayrıca İspanya Avrupa Barış Fonu aracılığıyla Ukrayna'ya 2024-2027 döneminde ilave 5 milyar avro daha sağlayacak.

Desteklerinden dolayı İspanya'ya teşekkür eden Zelenskıy görüşmeye ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Bugün Sayın Başbakan ile özellikle hava savunmamızın daha da güçlendirilmesi ve İspanya'nın buna nasıl yardımcı olabileceği konusunu konuştuk. Cephedeki durumu, Rusya'nın savaşı genişletme çabalarını anlattım. Bu haftalarda askerlerimiz kendilerini başka bir Rus saldırı operasyonuna karşı savunuyorlar ve bu nedenle, daha fazla güvenlik ve Rusya'nın barış için somut bir şekilde zorlanması adına ortaklarla çalışmayı kesinlikle yoğunlaştırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

İSPANYA'DAN UKRAYNA'YA BİR DİZİ TEÇHİZAT

İspanya merkezli basın servisi El Pais'in haberine göre görüşme kapsamında İspanya Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya bir dizi Patriot hava savunma füzesi, 19 adet ikinci el Almanya yapımı Leopard 2A4 tankı, insansız hava aracı (İHA) teçhizatı, ispanya yapımı mühimmatlar tedarik edecek.  

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles geçen ay Ukrayna'ya bir dizi Patriot hava savunma sistemi gönderileceğini duyurmuştu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.