SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Altyapı Bakanı Türkiye'ye geliyor

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov yarın Türkiye'ye resmi ziyaret kapsamında gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 20:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2023 00:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Altyapı Bakanı Türkiye'ye geliyor

Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Restorasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov'un yarın resmi ziyaret kapsamında Türkiye'ye geleceğini bildirdi.

Davet üzerine Türkiye'ye gelecek olan Ukraynalı Bakan Kubrakov ve Milli Savunma Bakanı Akar yarın Kayseri'de bir araya gelecek. Görüşmede, Ukrayna ve Türkiye'nin girişimleri ile oluşturulan tahıl koridoru başta olmak üzere küresel ve bölgesel konular ele alınacak.

UKRAYNA TAHIL KORİDORU

Avrupa'nın en büyük tahıl depolarından birisi olan Ukrayna'daki tahıl depoları, 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın tamamına yönelik işgal girişimi ve saldırı başlatan Rusya'nın ablukası nedeniyle dünyaya açılamamıştı. Rus ablukası altında kalan Ukrayna tahılları, Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında Türkiye'nin çabalarıyla 22 Temmuz 2022'de imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşmasıyla ilgili ülkelre ihracatı yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin Kırım Haber Ajansına (QHA) verdiği bilgiye göre, Tahıl Koridorundan 28 milyon tona yakın Ukrayna tahılı geçti.

Ukrayna ve Türkiye'nin öncülüğünde imzalanan ve gıda krizini engelleyen Tahıl Koridoru Anlaşmasıyla birlikte Afrika ülkeleri başta olmak üzere Doğu Avrupa gibi pek çok ülke tahıllara erişebiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.