SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkmenistan, Rusya'daki vatandaşlarını tahliye edecek!

Türkmenistan, Rusya’da bulunan vatandaşlarını güvenlik önlemlerini gerekçe göstererek tahliye etmeye hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2023 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2023 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkmenistan, Rusya'daki vatandaşlarını tahliye edecek!

Rusya'nın başkenti Moskova'ya 31 Temmuz'u 1 Ağustos'a bağlayan gece, insansız hava araçları tarafından düzenlenen saldırının ardından ülkede tedirginlik had safhaya çıktı. Rusya’da oluşan bu güvensizlik hissi nedeniyle Türkmenistan, kendi vatandaşları için harekete geçti.

TÜRKMENİSTAN, VATANDAŞLARINI RUSYA'DAN TAHLİYE EDECEK

Türkmenistan merkezli basın kuruluşu Hronika Türkmenistan, 2 Ağustos’ta Türkmenistan devlet yetkililerinin öğrenci ve işçiler de dahil olmak üzere tüm vatandaşlarını Rusya’dan tahliye etmeye hazırlandıklarını bildirdi.

TAHLİYE EDİLECEK OLAN TÜRKMENLER, ASTRAHAN'DAN TÜRKMENİSTAN'A GELECEK

Türkmenistan Milli Güvenlik Bakanlığından 10, Türkmenistan İçişleri Bakanlığından 15 memurun Türkmenistan vatandaşlarını uyarmak için deniz yoluyla Astrahan’a geldikleri aktarıldı. Memleketine dönmek isteyen Türkmenistan vatandaşları için 2 gemi hazırlandı. Tahliyesi gerçekleştirilecek olan Türkmen vatandaşları, Astrahan’dan Türkmenbaşı’na yolculuk yapacak. Tahliyenin koordine edilmesi için Türkmen yetkililer, Türkmenistan’ın Moskova Büyükelçiliği ile temasa geçti.

TÜRKMENİSTAN HAVAYOLLARI DA ÖNLEM ALDI

Rusya’da oluşan güvenlik riski yüzünden Türkmenistan Havayolları, 1 Ağustos’tan itibaren Moskova uçuşlarını durdurdu. Türkmenistan Havayolları, Moskova hava sahasındaki hava koşullarını öne sürerek, uçuşların Kazan’a gerçekleşeceğini açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.