SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve Türkmenistan'ın akaryakıt ve enerji sektöründeki iş birliği masaya yatırıldı

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berris Ekinci ile Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Mekan İşangulıyev bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye ve Türkmenistan'ın akaryakıt ve enerji sektöründeki iş birliği masaya yatırıldı

Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Mekan İşangulıyev, 26 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berris Ekinci ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen görüşmede taraflar, iki ülke arasındaki ilişkilerin mevcut durumu ve Türkiye ve Türkmenistan arasındaki siyasi, ticari-ekonomik, kültürel-insani iş birliğinin geliştirilmesine yönelik beklentiler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Bakan Yardımcı ve Büyükelçi ayrıca 2024 yılı içinde yapılması planlanan üst düzey ziyaret ve toplantılara özel önem verdi.

Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçiliğinin Türkmenportal haber sayfasına aktardığı bilgilere göre ayrıca, görüşmede akaryakıt ve enerji sektöründe Türkmen-Türk iş birliği konuları ayrıntılı olarak ele alındı. Taraflar aynı zamanda ticari ve ekonomik iş birliğinin hızını artırmanın, enerji ve ulaştırma sektörlerinde ortak projeler hayata geçirmenin yolları konusunda da görüş alışverişinde bulundu.

Taraflar son olarak, uluslararası ve bölgesel gündemdeki konulara değindi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.