SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, Libya'da askeri üs inşa edecek mi?

Türkiye'nin Libya'nın başkenti Trablus'un doğusunda bulunan Humus Limanı'nı 99 yıllığına kiraladığı ve burada bir askeri üs inşa etmeyi planladığı ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2023 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2023 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, Libya'da askeri üs inşa edecek mi?

Türkiye’nin, Libya'nın başkenti Trablus'un doğusunda bulunan Humus Limanı'nı kiraladığı ve burada bir askeri deniz üssü inşa etmeyi planladığı öne sürüldü. Türk makamları, henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bölgede askeri üs kuracağını ifade etti. Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi, 16 Ağustos 2023 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin Humus Limanı'nı 99 yıllığına kiraladığı iddia edildi.

Paylaşımda, Türkiye’nin inşa edeceği üs aracılığıyla Doğu Akdeniz'deki etkisini güçlendirmek, Türk karasularını kontrol etmek ve ticari gemilerin güvenliğini sağlamak istediğini kaydetti.

LİMAN SÖZLEŞMESİ, ZİYARET SIRASINDA İMZALANACAK

Türkiye Cumhuriyeti'nin inşa etmeyi planladığı üsse yerli insansız hava araçlarını ve hava savunma sistemlerini konuşlandırmayı amaçladığı ifade edildi. Ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trablus ziyareti sırasında liman kira sözleşmesinin imzalanacağı öne sürüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.