SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, İsveç'in terörle mücadele konusundaki adımlarını yakından takip edecek

NATO çatısı altında Brüksel'de bir araya gelen Türkiye, İsveç ve Finlandiya temsilcileri üyelik süreciyle ilgili görüşme yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2023 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2023 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, İsveç'in terörle mücadele konusundaki adımlarını yakından takip edecek

Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO) üyeliği için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç ve Finlandiya müzakere masasına yeniden oturmak için kararlı. Bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarına destek veren İsveç'in NATO üyelik başvuru süreci sekteye uğramıştı. Terör örgütlerine yönelik yeni ceza yasasının 1 Haziran'da yürürlüğe gireceğini açıklayan İsveç hükumeti ve yanı sıra Finlandiya hükumetinin üyelik süreci gündeme yeniden taşındı. 

"KARARLILIĞIMIZI İFADE ETTİK"

30 NATO üyesi ülkenin 29'undan onay alan İsveç ve Finlandiya temsilcileri dün Türkiye temsilcileriyle bir araya geldi. NATO çatısı altında Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılan toplantıya, Türkiye'den Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar ile Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Başdanışmanı ve Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı. Kalın toplantı sonrasında yaptığı açıklamada,  "Terörizmin finansmanı, propagandasının yapılması yönündeki eylemlerin engellemesi için adımlar atılması gerektiğini belirttik. Yeni yasayla birlikte daha etkin olacaklarını İsveçli mevkidaşlarımız belirtiyorlar. Terörle mücadeleyle ilgili adımları yakından takip etmeye devam edeceğiz. Kararlılığımızı ifade ettik" dedi.

TÜRKİYE TARAFI İSVEÇ'İN YENİ CEZA YASASININ SÜRECİNİ TAKİP EDECEK

İsveç tarafından söz konusu tutuma devam edildiği sürece sürecin uzayacağını vurgulayan Sözcü Kalın,"NATO ittifakının güçlendirilmesi konusunda nasıl yapıcı olduysak, yine olmaya devam edeceğiz. Parlamentoda sorunla karşılaşmayacaklarını mevkidaşlarımız bize ilettiler. İsveç'te terörle mücadele yasası 1 Haziran itibarıyla yürürlüğe gireceği için o zaman daha hızlı adımlar atılacağı ifade ediliyor. Kendilerinin koyduğu bir tarih. Süreci takip edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

İsveç Başbakanı Ulf Kristerrsson geçen hafta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşmenin ardından teröristlerin faaliyetlerine fon sağlanmasına göz yumduklarını itiraf etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.