SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye Dışişleri Bakanlığından Sudan'daki Türk vatandaşlarına çağrı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Sudan'da patlak veren silahlı çatışmalar nedeniyle ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına kritik bir çağrı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2023 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye Dışişleri Bakanlığından Sudan'daki Türk vatandaşlarına çağrı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Sudan'da meydana gelen çatışmalar ve ülkedeki güvensizlik nedeniyle Sudan'da yaşan Türk vatadaşlarına önemli bir çağrı yaptı. Bakanlık, durumun yakından takip edildiği Sudan'da yaşayan Türk vatandaşlarına kapalı alanlarda kalmaya devam etmeleri, acil durumlarda Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi'ni aramaları çağrısı yaptı.

"KAPALI ALANLARDA KALMAYA DEVAM EDİN"

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Sudan'daki durumun yakından takip edildiği belirtildi. Sudan hava sahasının halihazırda kapalı olduğu hatırlatılan açıklamada, "Ülke genelindeki güvenlik durumu da seyahat için bu aşamada uygun değildir. Vatandaşlarımızın kapalı alanlarda kalmaya devam etmeleri yararlı olacaktır. Sudan'daki Türk vatandaşlarının acil durumlar için '+249 90 094 27 38' numaralı telefonla Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği ve '+90 312 292 29 29' numaralı telefonla Tükiye Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi'ni arayabilirsiniz" ifadeleri kullanıldı. 

SUDAN'DAKİ ÇATIŞMA BÜYÜYOR: 56 ölü

Sudan'ın başkenti Hartum ve çeşitli şehirlerinde, 15 Nisan 2023 sabah saatlerinde Sudan ordusu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında silahlı çatışmalar başlamıştı. Ordu ile HDK arasında, HDK'nin tamamen orduya katılmasını öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık, iki güç arasında sıcak çatışmaya dönüşmüştü. Ülkedeki çatışmalarda 56 sivilin öldüğü, aralarında askerlerin de bulunduğu 595 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.