SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'de Ukrayna’nın sınır güvenliğine dair önemli bir anlaşma imzalandı

Ukrayna, sınır güvenliğini artırmak için beş adet üretim hattının tedarikine dair bir Türk şirketi ile sözleşme imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 21:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'de Ukrayna’nın sınır güvenliğine dair önemli bir anlaşma imzalandı

Ukrayna, sınır güvenliğini artırmak amacıyla beş adet üretim hattının tedarikine yönelik bir Türk şirketi ile önemli bir sözleşmeye imza attı. Sözleşmeye göre ilgili üretim hatları, Ukrayna Sınır Güvenlik Servisine (DPSU) destek sağlamak için birkaç ay içinde devreye girecek.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga (Andrii Sybiha), bugün yaptığı açıklamada Türkiye’ye yönelik olarak gerçekleştirdiği ziyaret sırasında önemli bir sözleşmenin imzalandığını duyurarak, “Türkiye ziyareti sırasında sınır inşaatı için bariyer ekipmanları üretimine yönelik beş hattın temini konusunda önemli bir sözleşme imzalandı. Birkaç ay içinde konuşlandırılacaklar ve Ukrayna Sınır Güvenlik Servisindeki meslektaşlarımızı güçlendirmek için çalışacaklar.” ifadelerini kullandı.

MALİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN KARŞILANIYOR

Bakan, sözleşmenin maliyetinin tamamen Dışişleri Bakanlığı tarafından karşılandığını belirtti. Açıklamaya göre ilgili fonlar, yurt dışındaki diplomatlar tarafından toplanan yabancı bağışlardan oluşuyor.

Tüm hayırseverlere teşekkür eden Sıbiga, bağışların önemli bir amaca hizmet edeceğini vurguladı. 

Ayrıca, fon toplama sürecinde katkıda bulunan tüm diplomatlara da teşekkür eden Sıbiga, “Ortak çabalarla sadece konuşmalar, diplomatik notalar ve müzakerelerle değil, aynı zamanda çok pratik, somut adımlarla Ukrayna'nın devlet sınırının korunmasına yardımcı oluyoruz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.