SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk vatandaşlarının Gazze'den tahliyesi devam ediyor

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde bulunan Türk vatandaşlarının, Refah Sınır Kapısı'ndan geçerek Mısır'a ulaştığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk vatandaşlarının Gazze'den tahliyesi devam ediyor

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 18 Kasım 2023 tarihinde bir açıklama yaparak; Refah Sınır Kapısı'ndan geçen 44 Türk vatandaşının Mısır'a ulaştığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli,geçiş yapan bu 44 kişiyle beraber Gazze'den Türk vatandaşlarının Mısır'a tahliyesinin başladığını kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, tahliye bekleyen Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşlarının ve yakınlarının Mısır üzerinden Türkiye'ye getirilmeleri için bir süredir çalışma yürütüldüğünü kaydetti. Sözcü Keçeli, "Bu çerçevede, bugün Refah Sınır Kapısı’ndan geçen 44 kişi öğle saatlerinde Mısır’a ulaşmıştır. Sayının gün içinde artması muhtemeldir." ifadelerini kullandı.

GAZZE ŞERİDİ'NDEKİ VATANDAŞLAR TÜRKİYE'YE GETİRİLİYOR

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli'nin söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Gazze’deki gelişmelerin başlamasının hemen ardından 30 vatandaşımız ve yakınının ülkemize gelmeleri sağlanmıştı. Bilahare, Refah Sınır Kapısı’nın kapatılması üzerine tahliyeler kesintiye uğramıştı.

Tahliye bekleyen vatandaşlarımız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları ve aile yakınlarının Mısır üzerinden ülkemize getirilebilmelerini teminen girişimlerimiz bir süredir devam etmekteydi.

Bu çerçevede, bugün (18 Kasım) Refah Sınır Kapısı’ndan geçen 44 kişi öğle saatlerinde Mısır’a ulaşmıştır. Sayının gün içinde artması muhtemeldir.

Sınırda diplomatlarımızca karşılanan sözkonusu grup, önce Kahire’ye getirilecek ve buradan havayoluyla ülkemize intikal edecektir.

Gazze’deki vatandaşlarımızın tamamının tahliyesini güvenli şekilde ve en kısa zamanda sonuçlandıracağımıza inanıyoruz.

Öte yandan, yeni bir grup Filistinlinin tedavi amaçlı Gazze’den ülkemize getirilebilmeleri için ilgili kurumlarımızla işbirliği halinde çalışmalarımız sürmektedir." 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.