Türk kültürünün sembollerinden Türk kahvesi Cenevre’de tanıtıldı
Türk kültürünün sembollerinden Türk kahvesi Cenevre’de tanıtıldı
5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü dolayısıyla Cenevre’de Türk kahvesi tanıtıldı. Katılımcılar Türk kahvesinin yapılışını öğrendikten sonra kahve falı baktırdı.
Haber Giriş Tarihi: 04.12.2024 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2024 13:19
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk kahvesi; Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosluğunun girişimleri, Türk Hava Yolları (THY), Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği ile Mutfak Sanatları Akademisi iş birliğiyle 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü kapsamında İsviçre'nin Cenevre bölgesinde tanıtıldı.
Türk kahvesinin tanıtım programına Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan, THY Cenevre Müdürü Hüseyin Avni Gümrükçüoğlu, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği Başkan Yardımcısı Osman Serim ile İsviçre'nin batısındaki kahve sektörünün temsilcileri, gazeteciler ve diğer ülke temsilciliklerinin mensupları katıldı.
Programının ilk basamağında Serim, Türk kahvesinin yapılışıyla ilgili detaylı bir sunum gerçekleşti. Ardından davetlilere Türk kahvesiyle birlikte lokum ikram edildi. Tanıtım programının ardından konuklar, kahve fallarına baktırdı.
YABANCI ÖĞRENCİLER TÜRK KAHVESİNİ DENEYİMLEDİ
Programın ikinci kısmında ise, Cenevre’nin prestijli otelcilik, turizm ve gastronomi okulu olan Ecole Hoteliere de Genevedeki öğrencilere Türk kahvesi hakkında sunum yapıldı.
Programının açılışında okul direktörü Suzanne Welle ile Başkonsolos Özkan selamlama konuşması yaptı.
Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği Başkan Yardımcısı Serim, burada da Türk kahvesinin tarihini ve yapılışını sundu.
Sunumun ardından öğrencilere, Türk kahvesi ve lokum ikram edildi.
5 ARALIK DÜNYA TÜRK KAHVESİ GÜNÜ
Türk kahvesi kültürü ve geleneği, Türkiye tarafından 2015 yılında gerçekleşen 8. Hükûmetler Arası Somut Olmayan Kültürel Miras Komitesi’nde İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesi’ne kaydedildi. Özel hazırlama ve demleme tekniklerine sahip Türk kahvesinin yapılış aşaması meşakkatli ve uzun bir süreci içeriyor. Türk kahvesinin dikkat çekici özelliklerinden biri de diğer kahve türlerine göre daha yumuşak ve aromatik olması. Bununla birlikte bu özellikler Türk geleneğinde Türk kahvesini Türk misafirperverliğle bağlıyor. Bir fincanının kırk yıl hatıra bedel olduğu Türk kahvesinin eski zamanlarda kolay bulunabilen bir içecek olmadığı için eve gelen bütün misafirlere ikram edilmediği de biliniyor. Bununla birlikte, Türk kültüründe derin bir yere sahip olan Türk kahvesinin tarihi kırk yılı da aşan bir sürece dayanıyor. Dünya geneline yayılmış olan bu gelenek ve kültür ise, her yıl 5 Aralık günü “Dünya Türk Kahvesi Günü" olarak kutlanıyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Türk kültürünün sembollerinden Türk kahvesi Cenevre’de tanıtıldı
5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü dolayısıyla Cenevre’de Türk kahvesi tanıtıldı. Katılımcılar Türk kahvesinin yapılışını öğrendikten sonra kahve falı baktırdı.
Türk kahvesi; Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosluğunun girişimleri, Türk Hava Yolları (THY), Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği ile Mutfak Sanatları Akademisi iş birliğiyle 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü kapsamında İsviçre'nin Cenevre bölgesinde tanıtıldı.
Türk kahvesinin tanıtım programına Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan, THY Cenevre Müdürü Hüseyin Avni Gümrükçüoğlu, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği Başkan Yardımcısı Osman Serim ile İsviçre'nin batısındaki kahve sektörünün temsilcileri, gazeteciler ve diğer ülke temsilciliklerinin mensupları katıldı.
Programının ilk basamağında Serim, Türk kahvesinin yapılışıyla ilgili detaylı bir sunum gerçekleşti. Ardından davetlilere Türk kahvesiyle birlikte lokum ikram edildi. Tanıtım programının ardından konuklar, kahve fallarına baktırdı.
YABANCI ÖĞRENCİLER TÜRK KAHVESİNİ DENEYİMLEDİ
Programın ikinci kısmında ise, Cenevre’nin prestijli otelcilik, turizm ve gastronomi okulu olan Ecole Hoteliere de Genevedeki öğrencilere Türk kahvesi hakkında sunum yapıldı.
Programının açılışında okul direktörü Suzanne Welle ile Başkonsolos Özkan selamlama konuşması yaptı.
Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği Başkan Yardımcısı Serim, burada da Türk kahvesinin tarihini ve yapılışını sundu.
Sunumun ardından öğrencilere, Türk kahvesi ve lokum ikram edildi.
5 ARALIK DÜNYA TÜRK KAHVESİ GÜNÜ
Türk kahvesi kültürü ve geleneği, Türkiye tarafından 2015 yılında gerçekleşen 8. Hükûmetler Arası Somut Olmayan Kültürel Miras Komitesi’nde İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesi’ne kaydedildi. Özel hazırlama ve demleme tekniklerine sahip Türk kahvesinin yapılış aşaması meşakkatli ve uzun bir süreci içeriyor. Türk kahvesinin dikkat çekici özelliklerinden biri de diğer kahve türlerine göre daha yumuşak ve aromatik olması. Bununla birlikte bu özellikler Türk geleneğinde Türk kahvesini Türk misafirperverliğle bağlıyor. Bir fincanının kırk yıl hatıra bedel olduğu Türk kahvesinin eski zamanlarda kolay bulunabilen bir içecek olmadığı için eve gelen bütün misafirlere ikram edilmediği de biliniyor. Bununla birlikte, Türk kültüründe derin bir yere sahip olan Türk kahvesinin tarihi kırk yılı da aşan bir sürece dayanıyor. Dünya geneline yayılmış olan bu gelenek ve kültür ise, her yıl 5 Aralık günü “Dünya Türk Kahvesi Günü" olarak kutlanıyor.
Son Haberler