SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk hava savunma sistemine yeni soluk: SİPER

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen SİPER Projesi kapsamındaki SİPER Ürün-2'nin test atışı 12 Eylül'de Sinop Test Merkezi'nde başarıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk hava savunma sistemine yeni soluk: SİPER

Türkiye’nin stratejik hava ve füze savunma kapasitelerini artırma hedefi doğrultusunda önemli bir adım atıldı. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Sinop Test Merkezi'nde gerçekleştirilen atışlı testte, SİPER Ürün-2 füzesi başarıyla test edildi. Teste SSB ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) temsilcileri de katıldı.

SİPER PROJESİ ÇELİK KUBBE'NİN YÜKSEK İRTİFA VE UZUN MENZİL GÜCÜNÜ GELİŞTİRİYOR

SSB ve ASELSAN-ROKETSAN-TÜBİTAK SAGE iş ortaklığı arasında 15 Ocak 2018'de imzalanan Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi Aşama-C (SİPER) Sözleşmesi kapsamında yürütülen çalışmalar, Türkiye’nin uzun menzilli hava ve füze savunma sistemini güçlendirmeyi amaçlıyor. Çelik Kubbe’nin uzun menzil ve yüksek irtifadaki caydırıcı gücü, SİPER Ürün-2'nin test edilmesiyle bir kez daha doğrulandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANI GÖRGÜN’DEN AÇIKLAMA

Testlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİPER Projesi’nin, bölge hava savunması kapsamında stratejik tesislerin düşman taarruzlarına karşı uzun menzil ve dağıtık mimaride hava savunması sağlama amacını taşıdığını belirtti. Görgün, "SİPER Sistemi, savaş uçağı ve seyir füzeleri gibi hava soluyan hedeflere ve havadan karaya mühimmatlara karşı angajman sağlayabilecek olup, ilerleyen aşamalarda balistik füzelere karşı angajman yeteneği kazandırmak üzere çalışmalar yapılacaktır. Test sırasında elde edilen veriler, projenin geliştirme çalışmalarında kullanılacaktır." dedi.

SİPER PROJESİ’NDEN SONRAKİ HEDEFLERİ

SİPER Projesi kapsamında, SİPER Ürün-1 Sistemi’nin kabul faaliyetlerinin bu yıl sonunda tamamlanarak envantere kazandırılması planlanıyor. SİPER Hava Savunma Sistemi; hava savunma planlama ve koordinasyon, komuta kontrol, birleştirilmiş hava resmi üretimi, çoklu angajman, dost-düşman tanıma, uzun menzil ve yüksek irtifada geniş hava tehdit setine karşı önleme kabiliyeti gibi birçok özelliği bünyesinde barındırıyor.

ASELSAN-ROKETSAN-TÜBİTAK SAGE İŞ ORTAKLIĞI

Görgün, projede görev alan ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE firmalarına ve görevli personellere teşekkür ederek, testlerin ülke savunmasına hayırlar getirmesini temenni etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.