SON DAKİKA
Hava Durumu

Transdinyester, Rus işgalcilere çağrıda bulundu!

Rusya'nın desteklediği Moldova'nın ayrılıkçı bölgesi Transdinyester'de Temsilciler Kongresi katılımcıları, hükûmetin ekonomik baskılarından kendilerini koruması için Rusya'dan yardım istedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2024 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Transdinyester, Rus işgalcilere çağrıda bulundu!

Rus işgalcilerin kontrolündeki Transdinyester'de gerilim arttı. Transdinyester Temsilciler Kongresi katılımcıları, Moldova'dan gelen artan baskısına karşı korunması için Rusya Federasyonu Konseyi ve Rusya Devlet Duması'na başvurulması kararını kabul etti.

Rus propaganda basını, 28 Şubat tarihinde Rusya Federasyonu Konseyi ve Devlet Dumasına gönderilen belgede, "220.000'den fazla Rus vatandaşının, Moldova'nın artan baskısı karşısında Transdinyester bölgesini korumaya yönelik önlemlerin uygulanmasını talep ettiğini" bildirdi. Belgede, Rusya ile Transdinyester arasında olumlu iş birliği deneyimine ve müzakerelerde arabulucu statüsünden değinildi.

Kongre karar taslağında ayrıca BM Genel Sekreteri, Bağımsız Devletler Teşkilatı, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na Moldova ile ilişkilerin tırmanmasının önlenmesi talebiyle başvuru da yer aldı.

DAHA ÖNCE RUSYA, TRANSDİNYESTER'E YÖNELİK SÖYLEMLERDE BULUNMUŞTU

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Transdinyester'deki 200 bin Rus vatandaşının bölgeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik sözde batı baskısının kurbanı olmasına izin vermeyeceğini söylemişti. Daha önce Rus işgalcilerin kontrolündeki Transdinyester’in sözde başkanı Vadim Krasnoselski, Moldovalı yetkililerin müzakerelerden baskı yöntemlerine geçtiğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.