SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA’dan Kosova’daki kadın çiftçilere sera desteği 

TİKA, Kosova’nın İstog Belediyesine bağlı Dobruşa köyünde kadın çiftçiler için 100 metrekarelik 23 adet sera kurdu. 

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA’dan Kosova’daki kadın çiftçilere sera desteği 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova’daki kadın çiftçiler için önemli bir projeyi hayata geçirdi. İstog Belediyesine bağlı Dobruşa köyünde gerçekleştirilen proje kapsamında, kadın çiftçiler için yüzer metrekarelik 23 sera kuruldu.

Projenin tanıtım törenine, TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik, Kosova Azınlık İşleri ve İnsan Haklarından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Emilija Redzepi, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, TİKA Priştine Koordinatörü Fulya Aslan, Vas Kutak Kadın Derneği Başkan Yardımcısı Anesa Abazovic ve çok sayıda çiftçi katıldı.

KALKINMA PROJELERİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Törende konuşan TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik, TİKA’nın Balkanlar’da yaşayan tüm etnik unsurların kalkınmasına yönelik projeler gerçekleştirdiğini belirtti. Kosova’da bugüne kadar 50’den fazla tarımsal üretime destek projesi hayata geçirdiklerini vurgulayan Çevik, “Kadınlarımızın ve kızlarımızın Kosova ekonomisine katkı sağlayacak tarımsal üretimini her zaman desteklemek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

BOŞNAKLAR VE TÜRKLERİN KARDEŞLİK VURGUSU

Kosova Azınlık İşleri ve İnsan Haklarından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Emilija Redzepi, TİKA’nın kadın çiftçilere verdiği desteğin önemine değindi. Redzepi, “Bu proje, Boşnaklar ve Türklerin yüzyıllardır ne kadar kardeş bir halk olduğunun en büyük kanıtıdır” dedi.

KADIN ÇİFTÇİLERİN KATKISI ÖNEMLİ

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı ise Kosova’daki kadın çiftçilerin üretiminin ülke ekonomisine önemli katkılar sunacağını ifade etti. Angılı, “Kosova’nın gelecekte daha güçlü ve müreffeh bir ülke olması için kadınların tarımsal üretime katılımı büyük önem taşımaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

YAŞAM STANDARTLARI İYİLEŞİYOR

Vas Kutak Kadın Derneği Başkan Yardımcısı Anesa Abazovic de TİKA’nın kurduğu seraların, bölgedeki yaşam standartlarını iyileştirme ve tarımsal üretimi artırma çabalarına önemli bir katkı sunduğunu belirtti.

TİKA’nın yürüttüğü “İstog Belediyesinde Kadın Çiftçilere Sera Desteği Sağlanması Projesi” kapsamında, çoğunluğu Boşnak olan Vas Kutak Kadın Derneği üyesi kadın çiftçiler için 23 sera kuruldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.