SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA'dan Bosna Hersek arama kurtarma ekibine iftar yemeği

TİKA, Türkiye'de meydana gelen 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde yardıma koşan 30 kişilik ekibe dün iftar yemeği verdi. Yemeğe TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik ve Türk yetkililer de katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2023 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA'dan Bosna Hersek arama kurtarma ekibine iftar yemeği

Türkiye'yi derinden sarsan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde yardıma koşan ülkelerden biri de Bosna Hersek oldu. Arama kurtarma ve enkaz çalışmalarına destek ekibi gönderen Bosna Hersek, aynı zamanda insani yardım konusunda çalışmalar sürdürdü. 

TİKA'DAN BOSNA HERSEKLİ ARAMA KURTARMA EKİBİNE İFTAR YEMEĞİ

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) dün Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da depremde yardıma koşan 30 kişilik yardım ekibine iftar yemeği verdi. Yemeğe, TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik ile Türk kurumlarından gelen yetkililer katıldı. Yemeğin ardından konuşma yapan Çevik, yıkıcı depremlerde 15 milyon kişinin etkilendiğini, 50 bin 500 kişinin ise hayatını kaybettiğini hatırlattı. 

Image

Deprem bölgelerinde hızlı bir şekilde normal hayata dönülmesi için çalışmalar yapıldığını aktaran Çevik, yaraların sarılmaya devam ettiğini belirtti. Ayrıca Boşnakların Türkiye'deki insanların kalbinde yerinin farklı olduğunu dile getiren Çevik, arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti. TİKA'nın Bosna Hersek'te arama kurtarma eğitimlerine devam edeceğini duyuran Çevik, ekibe teşekkür belgesi takdim etti. 

İftar yemeğine katılan Saraybosna Müftüsü Nedzad Grabus, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua okudu. Etkinliğin sonunda deprem bölgesinde oluşan durumlarla ilgili video gösterildi.

Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarına Bosna Hersek genelinden 234 kişilik bir ekip katılmıştı. Ekip, yardım esnasında 30 kişiyi enkazdan sağ bir şekilde çıkarmıştı. 

Image

6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLER

Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 saat 04.17'de merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre uluslararası 4. seviye alarm verildi. Deprem, Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Osmaniye, Kilis ve Adana'da şiddetli bir şekilde hissedildi. Ayrıca Suriye'de de hissedilen depremin ardından binlerce kez artçı sarsıntı meydana geldi.

Aynı gün öğleden sonra Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti. 70'ten fazla ülke, arama kurtarma ekibi, teçhizat ve insani yardım gönderdi. Türkiye 7 gün milli yas ilan etti.  Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin artçı sarsıntıları ve  depremleri gerçekleşmeye devam ediyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.