SON DAKİKA
Hava Durumu

The Economist, komplo teorisyenlerini heyecanlandıran 2024 yılı kapağını duyurdu

The Economist, kapağında jeopolitik birçok mesajın bulunduğu ve komplo teorisyenlerini heyecanlandıran geleneksel yıl sonu dergi kapağını yayımladı. Uluslararası gündeme dair pek çok imgeye yer verilen kapak tasarımı geniş yankı uyandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
The Economist, komplo teorisyenlerini heyecanlandıran 2024 yılı kapağını duyurdu

The Economist, komplo teorisyenlerinin merakla beklediği 2024 kapağını yayımladı. Yayımlanan kapakta; Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Rusya'nın savaş suçlusu devlet başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna'da Rusya'nın başlattığı topyekun savaşta "sona yaklaşıldığına" vurgu yapıldı. ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Komünist Partisi lideri Şi Cinping ile küresel Çin-ABD rekabetine temas edildi. Ayrıca kapakta, nükleer füzeler, elektrikli otomobiller, kripto ve sanal paralara yapılan atıflar gibi pek çok ayrıntı yer aldı.

THE ECONOMİST 2024 YILI KAPAĞINI AÇIKLADI

 The Economist 2024 yılı kapağını, "Hayat baş döndürücü bir hızla değişiyor. Yardım etmek için buradayız. Önümüzdeki Dünya 2024'e hoşgeldiniz" ifadeleriyle yayımladı.

Birleşik Krallık merkezli dünyaca ünlü The Economist dergisi her yıl hazırladığı kapaklarla tüm dünyada geniş yankı uyandırdı. Özellikle komplo teorisyenlerinin büyük bir titizlikle incelediği kapakta önemli mesajlar olduğu ileri sürüldü.

KRİPTO PARALAR, NÜKLEER SİLAHLAR VE GÖZETİM TOPLUMU...

Kapağın tam ortasında ise ABD'de gerçekleşecek 2024 Başkanlık Seçimleri'ne atıf yapıldı. Dünyadaki tüm diğer gelişmeler ise güya bu konuyla bağlantılı olarak gösterildi. Ayrıca, Rusya'nın Ukrayna'da 24 Şubat 2022'de başlattığı topyekun savaşla ilgili ise "zamanın daraldığı" üzerine bir imgelem gösterildi.

Nükleer silahlar, kripto paralar, elektrikli araçlar ve yenilenebilir enerji gibi pek çok husus ise kapağın ayrıntılarına gizlendi. Ayrıca, insan beynine implant takılmasıyla, "gözetim toplumu" ve "post-apokaliptik çağa" vurgu yapıldı.

2023 KAPAĞI NASILDI?

The Economist'in geçen yıl yani 2023 yılı kapağında ise Çin'de ekonomik sorunlar, yapay zekaya ağırlık, nükleer tehdit, piyasalarda yükseliş ve enerjide yeni dengeler gibi semboller yer almıştı. Ancak, bunlar komplo teorisinden ileri gitmemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.