SON DAKİKA
Hava Durumu

Telegram CEO'su Pavel Durov'un gözaltı süresi doldu

Telegram uygulamasının kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, gözaltı süresinin tamamlanması sonrasında serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Telegram CEO'su Pavel Durov'un gözaltı süresi doldu

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi ile birlikte ülkesi Rusya'dan ayrılarak Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşamaya başlayan Telegram anlık mesajlaşma uygulamasının kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, Fransa'nın başkenti Paris yakınlarındaki Bourget Havalimanı'nda, 24 Ağustos 2024 tarihinde gözaltına alınmıştı.

Fransız savcılar Pavel Durov'u, platformun yasa dışı faaliyetler için kullanıldığı iddiaları üzerine dört gün süren sorgulamanın ardından serbest bırakıldığını açıkladı. Paris Savcılığından yapılan açıklamada, "Soruşturma hakimi Pavel Durov'un polis gözetimine son verdi ve ilk duruşma ve olası bir iddianame için mahkemeye çıkarılmasını sağlayacak" ifadelerine yer verildi.

Tutuksuz yargılanacak olan Pavel Durov, Paris'te hakim karşısına çıkacak.

Durov, 8 Temmuz 2024 tarihinde açılan ve 12 suç ihlali iddiasını içeren adli soruşturma kapsamında alınmıştı. Fransız vatandaşı olan Durov hakkındaki diğer iddialar arasında, platformunun çocuklara yönelik cinsel istismar malzemesi ve uyuşturucu kaçakçılığı için kullanıldığı, dolandırıcılık ve organize suç işlemlerine yataklık ettiği ve Telegram'ın yasaların gerektirdiği durumlarda soruşturmacılarla bilgi veya belge paylaşmayı reddettiği yer alıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.