SON DAKİKA
Hava Durumu

#Dava

QHA - Kırım Haber Ajansı - Dava haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dava haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yedi Fransız aileden TikTok'a  Haber

Yedi Fransız aileden TikTok'a "içerik" davası

Fransa'da Çin'in casus sosyal medya uygulaması TikTok’un gençleri zararlı içeriklere maruz bıraktığı ve bu durumun iki 15 yaşındaki gencin intihar etmesine neden olduğu iddiasıyla dava açıldı. Davacılar, TikTok'u bu hususta sorumlu tutan yedi ailden oluşuyor. Söz konusu ailelerin avukatlığını yapan Laure Boutron-Marmion, bu davanın Avrupa'da eşi benzeri görülmemiş bir toplu hukuki sürecin başlangıcı olduğunu belirtti. TİKTOK’UN ALGORİTMASI ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİNDE! Ailelerin açtığı dava dosyasında, TikTok'un algoritmasının bu yedi genci; intihar, kendine zarar verme ve yeme bozukluğu gibi önü alınamaz sonuçlara teşvik eden videolara maruz bıraktığı ifade edildi. Avukat Boutron-Marmion konuya ilişkin 4 Kasım 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, "Ebeveynler, TikTok’un yasal sorumluluğunun mahkemede tanınmasını istiyor. TikTok, çocuklar dahil olmak üzere tüketicilere ürün sunan bir ticari şirkettir. Dolayısıyla, ürünün eksiklikleri için hesap vermek zorundadırlar" açıklamasını yaptı. ÇİN'DEN YANIT BEKLENİYOR TikTok, iddialara yönelik henüz resmi bir açıklama yapmadı. Şirket, daha önce çocukların mental sağlığıyla ilgili meseleleri ciddiye aldığını belirtmişti. Şirketin CEO'su Shou Zi Chew, bu yıl ABD’de yaptığı açıklamada, gençlerin platformdaki "güvenliğini" sağlamak için çeşitli önlemler aldıklarını aktarmıştı.

Sürgündeki Tataristan hükûmetinin Başbakanı Kaşapov'a haksız suçlama! Haber

Sürgündeki Tataristan hükûmetinin Başbakanı Kaşapov'a haksız suçlama!

Tataristan'ın Naberjeniy Çelnıy Şehir Mahkemesinin bildirdiğine göre, Sürgündeki Bağımsız Tataristan Cumhuriyeti Başbakanı Rafis Kaşapov hakkında protokol hazırlandı. Kaşapov hakkında Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 205.2 maddesi uyarınca sözde terörü meşrulaştırma suçundan dava açıldı.  RUSYA TATARSİTAN TEMSİLCİSİ KAŞAPOV'A DAVA AÇTI Ukrayna'nın Tataristan'daki Alabuga kentinde yer alan Rusya'ya bağlı silahlı insansız hava aracı (SİHA) üretim fabrikasına yaptığı saldırı hakkında verdiği röportaj nedeniyle Kaşapov, istenmeyen bir örgütün faaliyetlerine katılımla ilgili hakkında protokol düzenlendi.  Vladimir Putin idaresindeki Rusya Federasyonu, Ocak 2023'te anayasal düzeni bozma suçlamasıyla Özgür Milletler Cemiyeti ve Rusya Sonrası Hareketlerin Özgür Halkları Forumu'nu istenmeyen örgüt ilan etti. Rafşs Kaşapov, Rusya'da toprak bütünlüğünün ihlaline yönelik çağrılara ilişkin madde kapsamında hüküm giyen ilk kişi oldu. UKRAYNA SİHA FABRİKASINI VURDU Ukrayna Rusya’ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nde bulunan Yelabuga (Alabuga) ve Niznekamsk (Tübenkama) kentlerinde bulunan iki fabrikaya 2 Nisan 2024 tarihinde saldırılar düzenledi.  TATARİSTAN'A İLK SİHA SALDIRISI Bu, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı topyekun işgal saldırısı başlattığı 24 Şubat 2022’ten bu yana Tataristan Cumhuriyetine düzenlenen ilk SİHA saldırısı. Yelabuga kenti Ukrayna’dan bin 200 kilometre uzaklığında bulunuyor.

Ukrayna, AB ülkelerine dava açmaya hazırlanıyor Haber

Ukrayna, AB ülkelerine dava açmaya hazırlanıyor

Ukrayna, tahıl ithalatını yasaklayan Avrupa Birliği üye ülkeleri Polonya, Macaristan ve Slovakya'ya dava açmaya hazırlanıyor. Ukrayna Ticaret Temsilcisi Taras Kaçka, dünyanın önde gelen basın kuruluşu Politico'ya 18 Eylül 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın tarım ürünlerine uygulanan ithalat yasağı nedeniyle Polonya, Macaristan ve Slovakya'ya dava açacağını bildirdi. "HUKUKİ İŞLEMLERE BAŞLAYACAĞIZ" Kaçka, üç AB üyesi devletin yaptığı hukuksuz girişimle ilgili, "Bu eylemlerin hukuken yanlış olduğunu kanıtlamak çok önem taşıyor. Bu yüzden yarın hukuki işlemlere başlayacağız" ifadesini kullandı. Kaçka, AB üyesi ülkelerin ticaret ortaklarına karşı nasıl davrandıklarının ortaya çıkması amacıyla Ukrayna'nın bu konuda Dünya Ticaret Örgütünde dava açmayı planladığını belirtti. AB ÜLKELERİNİN BELÇİKA'YA KARŞI GÜVEN SORUNU VAR Öte yandan, bu tutumun Polonya, Macaristan ve Slovakya'nın açık bir şekilde Bekçika'ya karşı meydan okuması ve sadece AB'nin iç meselesi olmadığını hatırlatan Kaçka, bunun uluslararası ticaret ortaklarının Belçika'ya karşı güveniyle ilgili bir sorun olduğuna dikkat çekti. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı topyekun işgal girişiminin ardından Ukrayna'dan önemli miktarda tahıl ve gıda ürünü, kara yoluyla Doğu ve Orta Avrupa ülkelerine gönderilmeye başlanmıştı. Ukrayna tarım ürünleri, özellikle sınır ülkeleri olan Macaristan, Polonya, Slovakya, Romanya ile yakındaki Bulgaristan piyasalarına girmişti. Ucuz olan Ukrayna tahıl ve gıda ürünleri bu ülkelerdeki çiftçileri rahatsız etmiş ve hükumetler Ukrayna ürünlerine yasak uygulamaya başlamıştı. Bu kapsamda AB, 2 Mayıs 2023 tarihinde  Macaristan, Polonya, Slovakya,  Romanya ve Bulgaristan'ın Ukrayna'dan buğday, mısır, kolza ve ayçiçeği ithal etmemesini sağlayan geçici tedbirler uygulamaya başlamıştı. 6 EYLÜL 2023 TARİHİNDE SONA ERMİŞTİ Polonya, Slovakya ve Romanya, AB tedbirlerinin daha da uzatılmasını talep etmesine rağmen AB Komisyonu tarafından bu talep uzatılmamış ve 16 Eylül 2023 tarihinde sona ermişti. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Ukrayna'dan tahıl ürünleri ithal edilmesine yasak getiren kararı uzatmamış ve Macaristan, Slovakya ve Polonya kendi yasaklarını uygulayacaklarını duyurmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.