SON DAKİKA
Hava Durumu

TBMM, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecini ne zaman görüşecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) bu ay görüşülmesi beklenen İsveç'in NATO'ya üyelik süreci ileri bir tarihe ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TBMM, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecini ne zaman görüşecek?

Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit eden bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarına destek veren İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisinin vereceği nihai karar ertelendi. Türkiye'nin de dahil olduğu 31 NATO üyesi ülkeden onay alması gereken İsveç'in üyeliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) taşındı. 

TÜRKİYE, İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ ONAYI İÇİN ACELE ETMİYOR

İsveç konusunun, resmi olarak 1 Ekim 2023 tarihinde açılan TBMM'de bu ay içinde görüşülmesi bekleniyordu. Ancak NATO üyeliği konusunun ilerleyen bir tarihe ertelendiği belirtildi. Birleşik Krallık basın servisi Reuters'ın aktardığına göre; Adalet ve Kalkınma (AK) Partisi milletvekillerinden biri, "F-16'lar ve İsveç meselesindeki güven eksikliği göz önüne alındığında, Türkiye NATO üyeliğini onaylamak için acele etmiyor ve ABD'nin aynı anda adımlar attığına dair bir işaret aramıyor" açıklamasında bulundu. 

Henüz Macaristan'dan da onay almayan İsveç, NATO düzeyindeki toplantılara aday ülke statüsüyle katılıyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.