SON DAKİKA
Hava Durumu

TBMM Başkanı Şentop, Ukraynalı mevkidaşı Stefançuk ile görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, AB Parlamento Zirvesi için gittiği Prag şehrinde Ukrayna Parlamento Başkanı Ruslan Stefançuk ile görüştü. Görüşmede, Rusya'nın savaş suçlarına ilişkin özel mahkeme kurulması konusu ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2023 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TBMM Başkanı Şentop, Ukraynalı mevkidaşı Stefançuk ile görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, bugün Ukrayna Parlamentosu (Verhovna Rada) Başkanı Ruslan Stefançuk ile görüştü. Avrupa Birliği (AB) Parlamento Başkanları Zirvesi için Prag şehrinde bir araya gelen Türkiye ve Ukrayna parlamento başkanları, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'daki savaş hakkında güncel küresel ve bölgesel konuları müzakere etti.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP İLE UKRAYNA PARLAMENTOSU BAŞKANI STEFANÇUK GÖRÜŞTÜ

TBMM Başkanı Şentop, mevkidaşı Stefançuk ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin arabuluculuk rolüyle Rusya ve Ukrayna arasında barışın tesisi ve bölgesel huzur için kararlılıkla çaba göstermeye devam edeceğini vurguladı.

Resim

RUSYA'NIN SAVAŞ SUÇLARINA İLİŞKİN ÖZEL MAHKEME KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Ukrayna Parlamento Başkanı Stefançuk, sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, görüşmede özel bir mahkeme oluşturulacağını, bu bağlamda saldırı ve suçlarda Rusya'nın tüm sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini söyledi. Ukrayna'nın barış formülünü desteklemesinden ötürü Türkiye'ye teşekkür eden Stefançuk, Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunda da Ankara'nın desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Görüşmenin ardından Stefançuk, Türkiye'ye teşekkür etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.