SON DAKİKA
Hava Durumu

Stoltenberg ve Blinken görüştü: Ukrayna’nın NATO üyeliğine bir köprü

Vaşington’da düzenlenen NATO’nun 75. Yılı Anma Etkinliği’nde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bir araya geldi. Masada Ukrayna’nın NATO üyeliği de vardı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Stoltenberg ve Blinken görüştü: Ukrayna’nın NATO üyeliğine bir köprü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO’nun 75. Yılını Anma Etkinliği münasebetiyle Vaşington’da bir araya geldi.

Jens Stoltenberg, görüşmeden önce Rusya’nın son günlerde yaptığı saldırılara dikkat çekerek “Bu saldırılar Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşının vahşetini ortaya koyuyor ve neden Ukrayna'ya destek olmamız gerektiğini gösteriyor.” açıklamasında bulundu. 

ABD Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, gerçekleştirilen görüşmede ikili arasında ortak savunmaya yapılacak katkılar ve ittifakın tehditlerden nasıl korunacağı ele alındı.

UKRAYNA’NIN NATO ÜYELİĞİ İÇİN BİR KÖPRÜ

İkili arasında, 11 Temmuz tarihinde liderler düzeyinde toplanacak olan NATO-Ukrayna Konseyi konusu da ele alındı. İki taraf da gerçekleşecek konseyin Ukrayna’nın NATO üyeliği için bir köprü olmasını beklediklerini belirtti.

NATO’nun 75. Yılını Anma Etkinliği'nin ikinci günü olan 10 Temmuz'da Ukrayna’ya yardım konularının da ele alınması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.