SON DAKİKA
Hava Durumu

Sırbistan ayaklandı: Hükumet yetkililerine istifa çağrısı

Sırbistan'daki silahlı saldırıların ardından vatandaşlar hükumet yetkililerin istifası için protestoya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sırbistan ayaklandı: Hükumet yetkililerine istifa çağrısı

Sırbistan'da düzenlenen iki silahlı saldırıyla birlikte 17 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından vatandaşlar protestoya yöneldi. Vatandaşlar şiddeti teşvik ettiği için gazete ve televizyonların kapatılması ve hükumet yetkililerinin istifası için çağrıda bulunuyor. 

SIRBİSTAN'DA ERKEN SEÇİM Mİ GELİYOR?

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic protestoyu kınayarak, erken seçime hazır olduğunu da söyledi. Vucic, Sırp televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Çalışmaya devam edeceğim ve asla sokak ve çetelerin önünde eğilmeyeceğim. Bir kabine değişikliği mi olacak, yoksa seçim mi göreceğiz?" dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Vucic polis ve güvenlik güçlerinin okullarda görevlendirildiğini aktardı. Sırbistan Eğitim Bakanı Branko Ruziç ise Pazar günü istifa etmişti.

SIRBİSTAN'DA NELER OLDU?

Başkent Belgrad'da bir 7. sınıf öğrencisi babasının ehliyetli silahıyla okula silahlı saldırı düzenlemişti. Saldırı sonucunda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 15 kişi yaralanmıştı. Bu olayın ardından Sırbistan Cumhurbaşkanı silahların gönüllü olarak 1 ay içinde en yakın karakola teslim edilmesi için çağrıda bulunmuştu. 1 ayın ardından silahını teslim etmeyenlere baskın düzenlenecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.