SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, yasa dışı göçmenleri Avrupa'ya taşımak için sahte hava yolu şirketi mi kurdu?

Rusya'nın yasa dışı göçmenlerin Belarus üzerinden Avrupa'ya taşınmasını sağlayacak “Southwind Airlines” adında sahte bir hava yolu şirketi kurduğu iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2023 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, yasa dışı göçmenleri Avrupa'ya taşımak için sahte hava yolu şirketi mi kurdu?

Almanya merkezli yayın kuruluşu Bild, Rusya’nın yasa dışı göçmenleri Avrupa’ya kaçırmak için “Southwind Airlines” adında sahte bir hava yolu şirketi kurduğunu bildirdi. Bild’in iddialarına göre; Southwind Airlines adlı hava yolu şirketi, Antalya merkezli olmak üzere Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişiminden hemen sonra Nisan 2022 tarihinde faaliyete geçti.

Ancak, şirkete bağlı üç uçağın ve şirket çalışanlarının çoğunun Moskova merkezli Türk kökenli Rusların sahibi olduğu Nordwind Airlines şirketine ait olduğu ortaya çıktı. Öte yandan, Belarus'ta ise yakın zamanda İstanbul'dan Minsk'e direkt uçuşlar açıldı.

POLONYA ALARMA GEÇTİ

Almanya yayın kuruluşu Bild’in raporu, Polonyalı güvenlik yetkilileri tarafından endişe ile karşılandı. Polonyalı güvenlik yetkilileri, "Rusya ve Belarus üzerinden yeni ve organize bir göçmen akışı" konusunda alarma geçildiği bilgisini verdi. Polonya İçişleri Bakanlığı, yeni hava yolu şirketi aracılığıyla Batı Avrupa'ya ciddi bir yasa dışı göçmen akışının olacağını ifade etti.

PUTİN, BATI ÜLKELERİNDEKİ SİYASİ KRİZİ TETİKLEMEYE Mİ ÇALIŞIYOR?

Polonya güvenlik yetkilileri, bu gelişmelerin, Batı ülkelerindeki, özellikle de Almanya'daki siyasi krizi alevlendirmeyi amaçlayan bir operasyon olduğunu ileri sürdü. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.