SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'ya ait bir SİHA Letonya'ya düştü

Rusya’ya ait bir insansız hava aracının (İHA) Letonya'nın doğusundaki bir bölgeye düştüğü bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'ya ait bir SİHA Letonya'ya düştü

Letonya Cumhurbaşkanı Edgars Rinkevics, Rusya’ya ait bir insansız hava aracının (İHA) Letonya topraklarına düştüğünü açıkladı.

Letonya Cumhurbaşkanı Edgars Rinkevics, 8 Eylül 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, 7 Eylül'de Letonya'nın doğusundaki Rezekne bölgesine Rusya’ya ait bir askeri İHA’nın düştüğünü aktararak, “Müttefiklerimizle yakın temas halindeyiz. NATO'nun doğu kanadında bu tür olayların sayısı artıyor ve bunları birlikte çözmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Letonya merkezli Delfi haber ajansı, ülkenin Savunma Bakanlığına atıfta bulunarak, Rusya’ya ait SİHA’nın Belarus'tan Letonya’nın hava sahasına uçtuğunu bildirdi. Soruşturmanın hâlen devam ettiği ancak uzmanların verdiği ön bilgilere göre İHA’nın kasıtlı olarak Letonya'ya uçurulmadığı aktarıldı. Olayla ilgili olarak Rusya Büyükelçiliği temsilcisi Letonya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

AB DOĞUSUNDA SAVUNMA HATTI

Daha önce Polonya, Litvanya, Letonya ve Estonya; Avrupa Birliği'ni (AB) Moskova'nın askeri tehditlerinden ve diğer zararlı eylemlerinden korumak için AB'yi Rusya ve Belarus sınırı boyunca bir savunma hattı inşa etmeye çağırmıştı.

Temmuz ayı başında Estonya'nın Rusya sınırında 600 beton sığınak ve tanksavar bariyerini içerecek bir savunma hattının inşasına 2025 yılında başlamayı planladığı bildirilmişti.

Bazı AB diplomatları, AB'nin Rusya ve Belarus ile olan 700 kilometrelik sınırı boyunca böyle bir savunma hattı inşa etmenin maliyetinin yaklaşık 2,5 milyar avro olduğunu tahmin ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.