SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Ukraynalı savaş esirlerinin organlarını mı çalıyor?

Ukraynalı bir savaş esirinin ailesi, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğine yönelik olarak gerçekleştirdiği ziyarette, Rusya tarafından naaşı teslim edilen Ukraynalıların iç organlarının eksik olduğunu ve vücutlarında işkence izlerinin olduğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Ukraynalı savaş esirlerinin organlarını mı çalıyor?

Ukraynalı savaş esirlerinin yakınları Türkiye'nin başkenti Ankara'da gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Rusya'nın esareti altındaki yakınlarının kurtarılması için temaslarda bulunuyor. Mariupol'de esaret altına alınan Ukraynalı bir savaş esirinin ailesi 23 Temmuz 2024 tarihinde Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğini ziyaret etti.

UKRAYNALI ESİRLERİN VÜCUTLARINDA İŞKENCE İZLERİ VAR

Savaş esirinin annesi Larısa Ulahlı ve Ukraynalı savaş esirinin eşi Larısa Salayeva, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ile görüştü. Görüşmede Ukrayna Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Aliya Usenova ve Büyükelçilik Basın Müşaviri Bogdan Konoplyastıy de yer aldı. Savaş esirinin ailesi, Ukraynalı askerlerin esaret altında insanî şartlarda kalmadıklarına dikkat çekti. Ayrıca Büyükelçi Bodnar'a Ukraynalı esirlerin işkenceye maruz kaldığı hatta işkenceden hayatlarını kaybettikleri iletildi.

TESLİM EDİLEN NAAŞLARDA İÇ ORGANLAR EKSİK!

Savaş esirinin ailesi, Ukrayna'ya teslim edilen bazı naaşların iç organlarının eksik olduğunun altını çizerken, Rusya'nın organ kaçakçılığı yaptığına işaret etti. Aile, esirlerin can güvenliğinin olmadığını vurguladı. Büyükelçi Bodnar ise ailenin sarf ettiği çabayı sürdürmesi gerektiğini belirterek, konuyla ilgili izlenecek yol hakkında savaş esirinin ailesine ışık tuttu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.