SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, "The Moscow Times"ı istenmeyen kuruluş ilan etti

Rusya Başsavcılığı ülke dışında yayın yapan muhalif The Moscow Times gazetesini istenmeyen kuruluş ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, "The Moscow Times"ı istenmeyen kuruluş ilan etti

Vladimir Putin idaresindeki işgalci Rusya, eleştirel ve muhalif yayın yapan "The Moscow Times" gazetesinin yayınları hazmedemedi. Rusya Başsavcılığı, 10 Temmuz 2024 tarihinde çevrim içi yayın yapan medya kuruluşunu istenmeyen kuruluş ilan etti.

GAZETE İLE İŞ BİRLİĞİ YAPAN KİŞİ VE KURUMLARA CEZA

Söz konusu karar bağlamında gazete, Rusya'da yayın yapamayacak ve gazeteyle iş birliği halinde çalışan Ruslar ise bir yıldan beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Gazete karar hakkında şu ifadelere yer verdi:

"The Moscow Timesın 'istenmeyen' olarak etiketlenmesi, Rusya'daki gerçekler ve Ukrayna'daki savaş hakkındaki haberlerimizi bastırma yönündeki birçok çabanın sonuncusudur. Bu tanımlama, işimizi yapmamızı daha da zorlaştıracak, Rusya içindeki muhabirleri ve bilgi sızdıranları cezaî kovuşturma riskiyle karşı karşıya bırakacak ve kaynakların bizimle konuşmaktan daha da çekinmesine yol açacaktır."

The Moscow Times, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya karşı geniş çaplı işgal girişimi başlatmasının ardından sözde orduyu ve ülkeyi itibarsızlaştıran kurumlara yönelik gelen kararın ardından yayın hayatına yurt dışından devam etmişti. Siteye erişim ise Rusya genelinde yasaklanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.