SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Taliban’ı terör örgütleri listesinden çıkaracak mı?

Rusya, Taliban'ı St. Petersburg Ekonomik Forumu'na davet etti. Taliban'ın Afganistan'daki güçlü olduğunu belirten Sergey Lavrov, Moskova'nın yasaklı örgütler listesinden çıkarılmasını destekledi. Rusya'da bakanlıklar, Putin'e Taliban'ı terör örgütleri listesinden çıkarma tavsiyesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Taliban’ı terör örgütleri listesinden çıkaracak mı?

Rusya, Taliban yönetimini St. Petersburg Ekonomik Forumu'na davet etti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Taliban'ın Afganistan'daki "gerçek güç" olduğunu ve Moskova'nın yasaklı örgütler listesinden olası çıkarılmasının "nesnel gerçekliği" yansıtacağını ifade etti.

Rusya’da bakanlıklar, ülkenin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Taliban'ın terör örgütleri listesinden çıkarabileceği yönünde tavsiyede bulundu.

Rus propagand basınından TASS haber ajansına konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı İkinci Asya Dairesi Müdürü Zamir Kabulov, Dışişleri ve Adalet Bakanlıklarının Putin'e Taliban hareketinin Rusya'da yasaklı terör örgütleri listesinden çıkarılabileceğini bildirdiğini aktardı.

ÖNCE LİSTEDEN ÇIKARILACAK SONRA TANINACAK

Rusya Dışişleri Bakanlığının bu konuya sıcak baktığını söyleyen Kabulov, "Listeden çıkarma yapılmalı. Bu olmadan tanıma hakkında konuşmak için erken olur. Bu nedenle bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Tüm değerlendirmeler Rusya'nın üst düzey liderliğine bildirildi. Bir karar bekliyoruz." dedi.  

TALİBAN YÖNETİMİ KİMDİR?

Taliban, ABD'nin 11 Eylül 2001 saldırıları sonrası Afganistan'ı işgal etmesiyle iktidardan gitmişti. ABD ile 2020'nin başında Doha Anlaşması'nı imzaladıktan sonra ülke topraklarını ele geçirme süreci hızlanmıştı. 15 Ağustos 2021 tarihinde ABD, Afganistan’dan çekilmesinin ardından Taliban savaşmadan başkent Kabil'e hakim olmuştu. Taliban iktidara gelmesinden bu yana Afganistan'da sert ve aşırı kuralları uygulamaya koydu. Özellikle Taliban yönetimi, kadın ve kız çocuklarına getirdiği kısıtlamalar ve engellemelerden dolayı dünyadan tepki almaya devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.