SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Savunma Bakanlığı İnsan Kaynakları Şefi rüşvet iddiasıyla gözaltına alındı

Rusya Savunma Bakanlığı İnsan Kaynakları Şefi Yuri Kuznetsov büyük miktarda rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 03:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Savunma Bakanlığı İnsan Kaynakları Şefi rüşvet iddiasıyla gözaltına alındı

Rusya Soruşturma Komitesi,  14 Mayıs’ta Savunma Bakanlığı İnsan Kaynakları bölümünün başındaki Yuri Kuznetsov'un “rüşvet” iddiasıyla gözaltına alındığını bildirdi.

Kuznetsov’un özellikle büyük miktarda rüşvet aldığından şüphelenildiği kaydedildi. Rusya Soruşturma Komitesi, açıklamasında, "Soruşturmaya göre, 2021-2023 yıllarında, Rus Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmayı 8'inci Müdürlüğü'nün başındaki Kuznetsov, lehlerine belirli eylemlerde bulunmak için ticari yapıların temsilcilerinden rüşvet almıştı." ifadelerine yer verdi.

SAVUNMA BAKANLIĞI'NDA RÜŞVET KRİZİ 

Rusya'nın Savunma Bakanı Yardımcısı Timur Ivanov ve beş kişi 23 Nisan tarihinde rüşvet suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

PUTİN 12 YILLIK SAVUNMA BAKANINI GÖREVDEN ALDI

Sovyetler Birliği'nin istihbarat ve gizli servisi KGB'nin eski ajanı olan ve Rusya'da 2000 yılından bu yana iktidarda bulunan Vladimir Putin, 17 Mart 2024’te yapılan düzmece seçimler sonrasındaki yeni döneminde oluşturacağı kabinesini açıklamıştı. Putin, 12 yıldır Savunma Bakanlığı görevini yürüten Sergey Şoygu'nun yerine, 2020 yılından bu yana Başbakan Birinci Yardımcısı olan ekonomist Andrey Belousov'u göreve getirecek.

ŞOYGU İŞGAL GİRİŞİMİNİ BİZZAT YÖNETİYORDU

Şoygu, Rusya'nın 2015 yılında DEAŞ terör örgütü ile mücadele etmesi gerekçesiyle Suriye’ye müdahalesini sağlamış ve ordunun Suriye’deki tüm operasyonları yönetmişti.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak 24 Şubat 2022’de başlattığı ve tüm şiddetiyle devam eden topyekûn saldırılar ve işgal girişiminde Rusya Silahlı Kuvvetlerini bizzat yöneten Şoygu, cephe hattındaki durum ile ilgili olarak, Rus yönetimine karşı ayaklanan ve sonra içinde bulunduğu uçağın düşmesiyle ölen paralı savaşçı grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti.

Rusya’da daha önce Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ve Kremlin Ekonomi Danışmanlığı görevlerini yürüten Andrey Belusov ise 2020’den bu yana Başbakan Birinci Yardımcısı olarak ekonomi ve uluslararası ticaret gibi konulardaki gelişmelerden sorumluydu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.