SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, rubledeki değer kaybının ardından faizi yükseltti

Rusya, savaş ve istikrarsızlık nedeniyle ekonomi büyük bir çöküşle karşı karşıya. Rusya Merkez Bankası, rubledeki değer kaybının ardından politika faizini yüzde 12'ye yükseltti.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2023 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2023 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, rubledeki değer kaybının ardından faizi yükseltti

Rusya, cephede verdiği ağır kayıpların ardından para piyasalarında çöküşü yaşıyor. Rus rublesi, 2020 yılının kasım ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Rusya Merkez Bankası bugün, rubledeki hızlı değer kaybı nedeniyle politika faizini 3.5 puan artırarak yüzde 12’ye çıkardı.

Rusya'nın para birimi ruble, siyasi risk endişeleriyle dolar karşısında son 18 ayın en düşük seviyesini gördü. Pazartesi günü dolar, ruble karşısında 101.75 seviyesine yükseldi.

Rusya Merkez Bankasından faiz artırma kararı ile gelen açıklamada, enflasyon baskısının devam ettiği ve bankanın hedefinin enflasyonu 2024’e kadar yüzde 4’e indirmek olduğu bildirildi.

PUTİN'İN İKTİDARI SALLANIYOR!

Rusya'nın sermaye kontrolü ile 24 Şubat 2022'de başlayan Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişiminden bu yana geçen 18 ayda rubleyi tüm zorluklara rağmen bir ölçüde kontrol ettiği değerlendirmesini yapan Reuters, Rus paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in başlattığı isyanın piyasalarda derin bir çalkantı yarattığına işaret etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.