SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın Voronej şehrinde askeri uçak fabrikasında şiddetli patlama!

Bugün akşam saatlerinde Rusya'nın Voronej şehrinde bulunan askeri uçak fabrikasında büyük bir patlama sesi duyuldu. Ardından fabrikada yangın çıktığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 22:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2023 22:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın Voronej şehrinde askeri uçak fabrikasında şiddetli patlama!

Rusya'nın Voronej şehrindeki askeri uçak fabrikasında bugün akşam saatlerinde büyük bir patlama oldu. Ardından, uçak fabrikasında geniş çaplı yangın çıktığı öğrenildi.

Moskova'nın 500 kilometre güneyinde yer alan Voronej şehrinde Rusya'nın Ukrayna'daki işgal girişimi ve saldırılarda kullandığı uçaklar üretiliyor. Öte yandan, Voronej'deki uçak fabrikasının, Ukrayna sınırına 180 kilometre mesafede bulunduğu ifade edildi.

RUSYA, PATLAMA HAKKINDA RESMİ AÇIKLAMA YAPMADI: YEREL SAKİNLER YANGININ GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Rusya yetkilileri, patlamaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmasa da Ukrayna sosyal medya kaynakları, yerel sakinlere dayandırdıkları bilgilerde patlamanın çok şiddetli olduğunu ve fabrikanın yandığını bildirdi.

Voronej'deki askeri uçak fabrikası, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uçan komuta merkezi olan Kıyamet Uçağı denilen uçağın bakımı da dahil olmak üzere Rusya Savunma Bakanlığının ihtiyaçları doğrultusunda üretim yapıyor.

Ayrıca, Voronej sakinleri, Rus hava savunma sistemlerinin havada bıraktığı izi paylaştı.

RUSYA'NIN KRİTİK ASKERİ TESİSLERDEN YANGINLAR DEVAM EDİYOR

Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna topraklarına yönelik işgal girişimi ve saldırıları başlatmasının ardından Rusya'nın çeşitli şehirlerinden kritik askeri tesislerde yangın ve patlamalar meydana geliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.