SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın çaresizliği: Askerlere iki katın üzerinde ödeme yapılacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaşa katılan kişilere dağıttığı toplu ücrete iki katın üzerinde zam yapılması kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın çaresizliği: Askerlere iki katın üzerinde ödeme yapılacak!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimindeki askerî kayıpları gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, cephede artan askerî personel kaybı karşısında yaşanan çaresizliği kesenin ağzını açarak çözmeye çalışıyor.

Putin, Rusya Savunma Bakanlığı ile Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü işgal girişimine katılmak için sözleşme imzalayan kişilere yapılan toplu ödeme miktarına iki katın üzerinde zam yapılması kararı verdi.

Yeni alınan karara göre, Rusya Savunma Bakanlığıyla 1 Ağustos-31 Aralık 2024 tarihleri arasında anlaşma imzalayan Ruslar ve yabancılar, bir defaya mahsus olmak üzere 400 bin ruble alacak. Söz konusu bu ödeme miktarı daha önce 195 bin rubleydi.

RUSYA’DA GÖNÜLLÜ ASKER SAYISI AZALDI: TEŞVİK YÖNTEMLERİ ARANIYOR

İşgalci Rusya’da gönüllü olarak askere yazılmak isteyen kişilerin sayısında önemli ölçüde azalma gözlemlendi. Bu nedenle Rus yetkililer, insanları savaşa çekmek için yeni yollara başvurdu. Bölgede yürütülen farklı askere alma kampanyalarının yanı sıra bazı bölgelerde askere alım için üçüncü tarafların hizmetlerine de başvurmaya başlandı. Son haberlere göre, Rusya'nın en az dokuz bölgesindeki yetkililerin cepheye asker alımı için bir teşvik programı başlattığı biliniyor. Askere gitmek isteyen “gönüllüleri” bulanlara, her bir kişi için 5 bin ile 100 bin ruble arasında para ödülü verileceği açıklandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.