SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın asker yetersizliği devam ediyor: Putin, asker sayısını artırdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ordudaki asker sayısını artırmayı içeren yeni bir kararname imzaladı. Kararnameye göre, Rus ordusundaki asker sayısı 1 milyon 320 bine çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2023 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın asker yetersizliği devam ediyor: Putin, asker sayısını artırdı

Vladimir Putin idaresindeki Rusya, 24 Şubat 2022'de başladığı Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik topyekûn işgal girişimi ve saldırılarını hız kesmeden sürdürüyor. Wagner isyanı ile birllikte ordusunda çeşitli sorunlarla boğuşan Rusya, asker sayısını artırdı.

RUSYA, ORDUSUNDAKİ ASKER AÇIĞINI GİDERMEYE ÇALIŞIYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1 Kasım 2023 tarihinde ordudaki asker sayısını artıracak olan bir kararname imzaladı ve akabinde kararname yürürlüğe girdi. Kremlin tarafından yapılan açıklamada, ülkenin asker sayısının 170 bin artırdığını ve böylelikle Rus asker sayısının 1 milyon 320 bine çıktığı bildirildi. Ayrıca ordudaki toplam personel sayısının ise 2 milyon 209 bin 130'a yükseldiği kaydedildi.

Rus yetkililer yakın zamanda NATO'nun genişlemesini sebep olarak göstererek, Rusya'nın askere ihtiyaç duyduğunu açıklamıştı. 

Ukrayna'yı 48 saatte işgal etmeyi hedefleyen Rusya, ikinci yılına yaklaşan savaşta dünya kamuoyu tarafından başarısız olarak görülüyor. 2022'den bu yana ikinci kez askeri birliğini genişleten Rusya, ordudan kaçan askerleri ağır bir şekilde cezalandırıyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.