SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya: Kursk'ta 28 yerleşim birimi Ukrayna kontrolünde

Rusya'nın Kursk Valisi Aleksey Smirnov, bölgede Ukrayna kontrolü altına geçen yerleşim yerlerin sayısına dair açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya: Kursk'ta 28 yerleşim birimi Ukrayna kontrolünde

Kremlin yönetimi, Rusya’nın Kursk bölgesindeki 28 yerleşim yerinin Ukrayna kontrolü altına geçtiğini kabul etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başkanlığında bugün yapılan toplantıda konuşan Kursk Valisi Aleksey Smirnov, Ukrayna ordusunun Kursk bölgesinde ilerlemeye devam ettiğini belirterek, “28 yerleşim yeri düşman (Ukrayna) kontrolünde…” dedi.

Ayrıca Vali Ukrayna ordusunun Kursk bölgesinin 12 kilometre derinliğine ilerlediğini, cephe hattının genişliğinin ise 40 kilometre olduğunu belirtti.

“RUSYA, TOPRAKLARIMIZA SAVAŞI GETİRDİ VE YAPTIKLARININ SONUCUNU KENDİSİ DE HİSSETMELİ”

Ukrayna tarafından Rusya’nın Kursk bölgesine 6 Ağustos 2024 tarihinde başlatılan beklenmedik sınır ötesi operasyon sonrası, bölgedeki çatışmalar devam ediyor. 

Rusya’nın Kursk bölgesinden çatışmalara dair farklı bilgiler gelmeye devam ederken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Rusya’nın da savaşı hissetmesi gerektiğine dair bir açıklamada bulunmuştu.

Zelenskıy, 8 Ağustos 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, “Ukraynalılar hedeflerine ulaşmayı biliyor. Savaşta hedeflere ulaşmayı ise biz seçmedik. Rusya, topraklarımıza savaşı getirdi ve yaptıklarının sonucunu kendisi de hissetmeli. Bizim arzumuz ise hedeflerimize en kısa zamanda barış zamanında ulaşmaktır. Adil barış şartlarında. Ve böyle olacaktır.” ifadelerine yer vermişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.