SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Kazakistan'da "seferberlik" ilanı verdi!

İşgalci Rusya, Kazakistan'dan orduya asker devşirmek için Kazakistanlı internet kullanıcılarına reklam verdi. Reklamın kaynağının ise Rus devleti olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2023 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2023 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Kazakistan'da "seferberlik" ilanı verdi!

Kazakistan'da Rusların ayrılıkçı provokasyonları yıllardır devam ederken; Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı topyekun işgal girişimi ile beraber Kremlin, Kazakistan'dan asker devşirmeye çalışıyor. Kazakistan’da internet kullanıcılarına, Rus ordusu ile sözleşme imzalamaları karşılığında anında 495 bin ruble alacaklarına dair reklamlar gösterilmeye başlandı.

RUSYA, KAZAK İNTERNET KULLANICILARINA PROPAGANDA YAPTI!

Dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından biri olan Reuters, 3 Ağustos 2023 tarihinde yayımladığı haberde, Kazak internet kullanıcılarının karşısına çıkan Rusya'nın savaş propagandalarının yer aldığı reklamlara dikkat çekti. Reklamlarda, propaganda sembolleri olarak Rusya ve Kazakistan bayraklarının ve "Omuz omuza" sloganının yer aldığı aktarıldı. Söz konusu reklamda, ilk ödemeye ek olarak; ayda 190 bin ruble ve içeriğinden bahsedilmeyen ek bir paket vaadi veriliyor.

REKLAMI VEREN RUS DEVLETİ!

Reklamın yönlendirdiği bağlantıda, Rusya'nın Sahalin şehrinde dileyenlerin askerlik hizmetine davet edildiği bir internet sitesi açılıyor. Bağlantının yönlendirdiği sitenin sahibinin, Sahalin Bölgesi Beşeri Sermaye Geliştirme Devlet Ajansı olduğu aktarıldı.

İnternet sitesinde bulunan telefon numarası arandığında ise Rus devlet görevlileri, bu konuda yorum yapmaktan kaçınıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.