SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, katılırsa kaç ülke Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nı boykot edecek?

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşecek 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na Rusya ve Belarus'un katılması durumunda Ukrayna ve 34 ülkenin bu durumu protesto edeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2023 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2023 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, katılırsa kaç ülke Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nı boykot edecek?

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşecek olan 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Rusya ve Belarus'tan sporcuların yarışmasına izin verilirse 35 ülkeden sporcu yarışmalara katılmayacak.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, 14 Ağustos 2023 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna ve 34 ülkenin sporda adalet kapsamında uluslararası bir koalisyon oluşturduğunu söyledi.

UKRAYNA'NIN YANI SIRA 34 ÜLKE, RUSYA VE BELARUS'U PROTESTO EDECEK

Başbakan Şmıgal koalisyon üyelerinin, Rusya ve Belarus'tan sporcuların katılmasına izin verilirse Fransa'da gerçekleşecek olan Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nı boykot etmeye hazır olduğunu dile getirdi. Başbakan Denis Şmıgal, "Rusya Federasyonu ve Belarus’un yarışmaya katılmasına izin verilirse, Paris'teki Olimpiyat Oyunlarını birlikte boykot etmeye hazırız. IOC'nin (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) doğru kararı vermesini ve saldırganı (Rusya) kesinlikle olimpiyatlardan çıkarmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Denis Şmıgal, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik topyekun işgal girişiminin başından bu yana 340 Ukraynalı sporcu ve antrenörün hayatını kaybettiğine dikkat çekerken, 343 spor tesisinin de hasar gördüğünün altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.