SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Dünya Satranç Şampiyonu Kasparov'u "terörist" ilân etti

Rusya, Dünya Satranç Şampiyonu Garri Kasparov'u Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklemesi nedeniyle Mali İzleme Servisinin terörist ve aşırılıkçılar listesine ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Dünya Satranç Şampiyonu Kasparov'u "terörist" ilân etti

Vladimir Putin idaresindeki Rusya Federasyonu, 1985-2000 yıllarında Dünya Şampiyonu olan Garri Kasparov'u terörist listesine dahil etti. Rusya Federasyonu Mali İzleme Servisinin (Rosfinmonitoring) terörist ve aşırılıkçılar listesine dahil olan Kasparov, 2005 yılında satranç kariyerine son vererek, muhalif hareketlere katılmıştı. 

YABANCI AJAN LİSTESİNE DAHİL EDİLMİŞTİ

2014 yılında Hırvatistan vatandaşlığı alan Kasparov, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına eleştiride bulunarak, Rus ekonomisinin çökertilmesi konusunda çağrıda bulunmuştu. Ayrıca Ukrayna'nın askerî olarak desteklenmesi gerektiğini ifade eden Kasparov, 20 Mayıs 2022'de Rusya'da yabancı ajan listesine dahil edilmişti.

UKRAYNA BAYRAĞININ KIRIM'A ÇEKİLMESİ RUSYA'DAKİ DEĞİŞİKLİKLER İÇİN UMUT OLACAK

Satranç şampiyonu Kasparov, kurucusu olduğu Riga'da düzenlenen Özgür Rusya Forumu'nda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti: 

"Ukrayna kazanana kadar Rusya özgür olmayacak! Sadece Sivastopol'da (Akyar) Ukrayna bayrağının çekilmesi, ülkemizde değişimlerin başlayacağına dair bize umut verecektir! Evet, Sivastopol'daki (Akyar) Ukrayna bayrağı Moskova'da otomatik rejim değişikliği anlamına gelmiyor ama böyle bir fırsata sahip olmamızın gerekli şartıdır." 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.