SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'nın dostu Sırbistan, Ukrayna'ya silah mı tedarik ediyor?

Rusya'ya yakınlığıyla bilinen Sırbistan'ın Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya 800 milyon avro değerinde mühimmat tedarik ettiği, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından doğrulandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın dostu Sırbistan, Ukrayna'ya silah mı tedarik ediyor?

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekûn saldırısı ve işgal girişimi kapsamında tarafsız kaldığını öne süren Rusya'nın dost ülkesi Sırbistan yeni bir adımla dünya kamuoyunu şaşkına çevirdi.

Dünyanın önde gelen gazetelerinden Financial Times tarafından gündeme taşınan haberde, Moskova'ya yakınlığıyla bilinenen Sırbistan'ın, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya 800 milyon avro değerinde mühimmat gönderdiği belirtildi.

SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI MÜHİMMAT TEDARİKİNİ DOĞRULADI

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, söz konusu silah tedarikinin doğrudan Kıyiv'e yapılmadığını söylese de mühimmat tedarikini doğruladı. Cumhurbaşkanı Vucic şu ifadeleri kullandı:

Bu, ekonomik canlanmamızın bir parçası ve bizim için önemli. Evet, mühimmatımızı ihraç ediyoruz. Ukrayna'ya da Rusya'ya da ihracat yapamıyoruz. Ama Amerikalılarla, İspanyollarla, Çeklerle ve diğerleriyle birçok sözleşmemiz oldu. Sonuçta bu yaptıkları şey onların işi. (Mühimmatın nereye gittiğini) bilsem bile bu benim işim değil. Benim işim mühimmatımızla yasal olarak ilgilendiğimiz ve onu sattığımız gerçeğini güvence altına almak. Halkımla ilgilenmem gerekiyor, hepsi bu. Söyleyebileceğim tek şey bu. Kıyiv'de ve Moskova'da arkadaşlarımız var. Bunlar bizim Slav kardeşlerimiz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.