SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan muhalif medyaya yabancı ajan suçlaması!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın ardından ofisini Hollanda'ya taşıyan ve Kremlin'e muhalif haberler yapan The Moscow Times, Rusya Adalet Bakanlığı tarafından yabancı ajan ilan edildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan muhalif medyaya yabancı ajan suçlaması!

Medyadaki baskıcı hakimiyetini sürdüren Vladimir Putin idaresindeki Rusya, İngilizce çevrim içi yayın yapan The Moscow Times haber servisini "yabancı ajan" olarak ilan etti. Duyuru, Rusya Adalet Bakanlığı tarafından yapıldı.

AP: YABANCI AJAN TANIMI DAHA FAZLA MALİ VE HUKUKİ SÜRECE İTİYOR

1992'de Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğinin (SSCB) çöküşünden sonra kurulan The Moskow Times, Rus muhalif haberleriyle tanınıyor. ABD merkezli basın servisi Associated Press (AP), yabancı ajan tanımlamasının söz konusu basın servisini daha fazla mali ve hukuki sürece ittiğini ve basının güvenirliğini zedelemek için kullanıldığını belirtti.

THE MOSCOW TİMES SAVAŞIN BAŞLAMASIYLA RUSYA'DA YASAKLANDI

Muhalif haberlere yer veren The Moscow Times, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı topyekun saldırı başlatmasının ardından ofisini Hollanda'ya taşımıştı. Moscow Times internet sitesi ise savaşın ilk haftalarından sonra Rusya'da yasaklandı. 

Basında söz sahibi olmak isteyen Moskova hükumeti, The Wall Street Journal'ın muhabiri Evan Gershkovich ve Radio Free Europe'un muahabiri Alsu Kurmasheva'nın da bulunduğu çok sayıda gazeteciyi casuslukla suçlayarak hapse attı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.