SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan Moldova'nın AB seçimlerine skandal müdahale: Vatandaşa rüşvet verildi!

Vladimir Putin idaresindeki Rusya'nın , Moldova'nın Avrupa Birliği (AB) seçimlerine müdahale etmek amacıyla 130 bin Moldova vatandaşının hesabına para aktardığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 21:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 21:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan Moldova'nın AB seçimlerine skandal müdahale: Vatandaşa rüşvet verildi!

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egmenliğine karşı tam kapsamlı işgal girişimi başlatan Rusya, binlerce Moldova vatandaşına rüşvet verdi. 

130 BİN MOLDOVA VATANDAŞINA RÜŞVET!

Moldova'nın Avrupa Birliği (AB) katılımına ilişkin olarak yapılması beklenen referandum öncesinde Vladimir Putin idaresindeki Rusya'nın Moldova vatandaşlarına para aktardığı tespit edildi. Moldova Polisi Genel Müfettişliği Başkanı Viorel Chernuetsanu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Rusya tarafından 130 bin Moldova vatandaşının hesaplarına 15 milyon dolar para aktarıldığını bildirdi.

Chernuetsanu, "Rusya, yalnızca seçmenleri yozlaştırmanın değil, aynı zamanda Moldova topraklarında protestoları ve istikrarsızlaştırmayı kışkırtmayı da hedefliyor." yorumunda bulundu. Chernuetsanu, Rusya Savunma Bakanlığı üzerinden yapılan ödemeler hakkında verdiği bilgi kapsamında aynı zamanda sosyal medya uygulaması olan Telegram üzerinden vatandaşlara AB ile ilgili dezenformasyon bilgilerin yayıldığını ifade etti.

HESABINA PARA YATAN VATANDAŞLAR HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILICAK

Moldova Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı Başkanı Veronika Dragalin ise hesaplarına para yatan Moldova vatandaşlarının mülklerine el konulacağını veya hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaklarını belirtti. Dragalin, söz konusu rüşveti teslim eden ve Rusya'nın gizli operasyonunu anlatan vatandaşların cezasının kaldırılacağını aktardı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.