SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'da şüpheli ölümler: Putin'i eleştiren eski Rus komutan ölü bulundu

Rusya Devlet Başkanı Vladımir Putin’e yönelik eleştirileri ile bilinen Korgeneral Vladimir Sviridov ve eşi Tatyana Sviridova 15 Kasım’da evlerinde ölü bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'da şüpheli ölümler: Putin'i eleştiren eski Rus komutan ölü bulundu

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişimi ve topyekun saldırıları bir yılı aşkın süredir devam ederken Rus askerlerinin ardı arkası kesilmeyen intihar ve şüpheli ölüm haberleri yankı uyandırıyor. Korgeneral Vladimir Sviridov, komutan olarak görev yaptığı süre boyunca Rus pilotların koşullarından ve yetersiz eğitiminden şikayet ederek önceki başkanlar döneminde işlerin daha iyi olduğunu dile getiriyordu.

GİZEMLİ BİR ŞEKİLDE ÖLÜ BULUNDU

Korgeneral Vladimir Sviridov ve eşi Tatyana, 15 Kasım’da Stavropol bölgesindeki Adziyevksiy köyündeki evlerinde eşiyle birlikte ölü bulundu. Cesetleri 15 Kasım’da bulunan çiftin, bir hafta önce öldüğü kaydedildi. Vladimir Sviridov ve eşinin ölümüne neyin sebep olduğu hala gizemini korurken, Rus devlet medyası konuya ilişkin herhangi bir haber yapmadı.

PUTİN’DEN “RUSYA’NIN ONURLU PİLOTU” UNVANINI ALMIŞTI

Korgeneral Vladimir Sviridov, 2005'ten 2009'a kadar ve 2008'de Rusya'nın Gürcistan'ı işgali sırasında Rusya'nın 6. Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma Ordusu komutanı olarak görev yapıyordu. Rusya Devlet Putin 2005 yılında Sviridov’a “Rusya’nın Onurlu Pilotu” unvanını vermişti.

Görev süreci bounca Rus pilotların şartlarını ve eğitimlerini yetersiz buluyordu. Sviridov, bir röportajında Bir pilotun tam savaşa hazır olması için yılda yaklaşık 100 saat uçuş süresine sahip olması gerekir. Ancak durum henüz böyle değil. Orduda ortalama uçuş süresi şu anda 25-30 saat” ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.