SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’da savaş için asker bulan vatandaşlara para ödülü vaat ediliyor

İşgalci Rusya’da gönüllü olarak askere yazılmak isteyen kişilerin sayısı önemli ölçüde azaldı. Bu nedenle Rus yetkilileri insanları savaşa çekmenin yeni yollarını arıyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’da savaş için asker bulan vatandaşlara para ödülü vaat ediliyor

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ile savaş için mümkün olduğu kadar çok Rus vatandaşını askere almaya çalışıyor. Bölgede yürütülen farklı askere alma kampanyalarının yanı sıra bazı bölgelerde askere alım için üçüncü tarafların hizmetlerine de başvurmaya başlandı.

Rusya'nın en az dokuz bölgesindeki yetkililer, cepheye asker alımı için bir teşvik programı başlattı. Askere gitmek isteyen “gönüllüleri” bulanlara her bir kişi için 5 bin ile 100 bin ruble arasında para ödülü veriliyor.

İlgili programların Rusya’nın Yakutya, Mordovya, Yamalo-Nenets Özerk Bölgesi (YNAO), Arhangelsk, Kaluga, İvanovo, Voronej, Yaroslavl bölgeleri ve Tataristan’da uygulanmaya başladığı bildirildi.

Gazetecilerin aktardığına göre, savaşa gitmek isteyen bir gönüllü için en düşük para ödülü 5 bin ruble ile Mordovya ve Kaluga bölgesinde teklif ediliyor. İvanovo bölgesinde 10 bin ruble, Yakutya 15 bin ruble, Yamalo-Nenets Özerk Bölgesi’nde ise 25 bin ruble ödeme öngörülüyor. En yüksek para ödülleri 100 bin ruble ile Tataristan ve Yaroslavl bölgesi yetkilileri tarafından vaat ediliyor.

RUS ORDUSUNUN CAN KAYBI 577 BİNİ AŞTI

Ukrayna'ya karşı 24 Şubat 2022’de başlattığı topyekûn işgal girişimi ve saldırılar neticesinde terörist devlet Rusya’nın cephedeki zayiatı her geçen gün artıyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, bu sabah işgalci Rus ordusunun Ukrayna’daki toplam can kaybının yaklaşık 577 bini aştığını açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.