SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'da çocuklara yönelik cinsel suçların sayısı 6 kat arttı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekûn işgal girişiminden bu yana çocuklara yönelik cinsel suçların sayısı 6 kat arttı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2024 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'da çocuklara yönelik cinsel suçların sayısı 6 kat arttı

Ruya Yargıtayının 17 Mayıs 2024 tarihli resmî istatistiklerinde küçük çocuklara yönelik cinsel saldırı suçlarının sayısının yaklaşık olarak 6 kat arttığı bildirildi.

RUSYA'DA ARTAN ÇOCKLARA YÖNELİK CİNSEL SALDIRI

Açıklanan verilerde bu tür cinsel suçların önemli bir kısmının savaştan dönenler tarafından, özellikle de paralı asker şirketi Wagner'in, çatışmalara katıldıkları için affedilen eski mahkumlar tarafından işlendiği belirtiliyor.

CİNSEL SALDIRILARI WAGNER'İN PARALI ASKERLERİ YAPIYOR

Öte yandan 24 Şubat 2022'den bu yana Rus askerî personelinin en az 11 küçük çocuğa tecavüz vakası basına yansıdı.

2023 yılı bahar ayında, savaştan dönen ve 10 yaşındaki üvey kızına cinsel saldırıda bulunan Wagner'in paralı asker ile bir başka paralı askerin 10 ve 12 yaşlarındaki iki kıza tecavüz ettiği açıklanmıştı.

Uluslararası medyada ise, Ukrayna'ya yönelik Rusya'nın başlattığı topyekûn işgal girişiminden dönenlerin işlediği cinayet ve tecavüz de dahil olmak üzere ciddi suçlara ilişkin düzenli haberler yer alıyor.

bununla birlikte, Kremlin'in kontrolü altındaki gazeteciler bu tür suçlar hakkında konuşmaktan kaçınıyor ve Putin yönetimi tarafından baskı ile karşı karşıya kalıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.