SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus yetkililer, seçim sonuçlarını Putin lehine çevirmek için dijital oylamayı test ediyor!

Rus yetkililer, sonuçların görevdeki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine manipülasyonunu kolaylaştırmak amacıyla elektronik oylama sistemini test etmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2023 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2023 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus yetkililer, seçim sonuçlarını Putin lehine çevirmek için dijital oylamayı test ediyor!

Rus yetkililer, sonuçların görevdeki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine manipülasyonunu kolaylaştırmak amacıyla 2024 başkanlık seçimleri öncesinde elektronik oylama sistemini test etmeye başladı.

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü, Rus hükumetinin 2024 başkanlık seçimleri öncesinde elektronik oylama sistemini test ettiğini belirtti. Uzmanlar, bu hamlenin seçim sonucunu Putin lehine manipüle etme çabalarını daha da destekleyeceğini bildirdi.

RUSYA, VATANDAŞLARA ELEKTRONİK OYLAMA SİSTEMİNİ TEST ETMEK İÇİN MEKTUP GÖNDERDİ

Rus propaganda basınından Meduza, 4 Kasım 2023 tarihinde Rusya Kamu Hizmetleri Portalı Gosuslugi'nin, vatandaşlara 15 ile 17 Kasım tarihlerinde uzaktan elektronik sistemi test etmeye davet eden mektuplar gönderdiğini bildirdi. Mektupta ayrıca Rusya'nın tüm yetişkin vatandaşlarının teste katılma hakkına sahip olduğu belirtildi.

Uzmanlar, Rusya’nın başkanlık seçimlerinde elektronik oylamaya mümkün olduğu kadar çok bölgeyi dahil etmeyi planladığını bildirdi. Enstitü, "Putin'in resmi kampanyasını duyurmadığı ve Rus devlet medyasının henüz Putin'i geçerli tek aday olarak göstermeye başlamadığı göz önüne alındığında, bu seçim hazırlıkları dikkate değer" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.