SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus terörist Bodrum'da yakalandı!

Moskova'da bombalı araçlarla saldırı düzenleyerek 2 kişinin yaralanmasına neden olan Rus terörist bugün sabah saatlerinde Muğla'nın Bodrum ilçesinde yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus terörist Bodrum'da yakalandı!

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rusya'da terör faaliyeti yürüten bombacının 24 Temmuz 2024 tarihinde Muğla'nın Bodrum ilçesinde yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, bilginin bu sabah 10.30 sularında Rusya Interpol Birimi yetkilileri tarafından verildiğini ifade etti.

TÜRKİYE'YE UÇAKLA GİRİŞ YAPTI!

Rus uyruklu Evgenii Serebriakov'un Moskova'da bombalı araçla saldırı düzenlediği ve 2 kişinin yaralanmasına sebep olduğu aktarıldı. Rus saldırganın Moskova-Bodrum uçağıyla turist olarak Türkiye'ye giriş yaptığı belirtildi. Bakan Yerlikaya, yapılan inceleme sonucunda teröristin Interpol Uluslararası Aranan Şahıslar Veri Tabanı (e-ASF) kayıtlarında bulunmadığı için tanınmadığını ve UYAP'ta aktif kaydının bulunmadığını bildirdi.

Yerlikaya tarafından açıklamada, "Konu ile ilgili olarak İstihbarat Başkanlığı, ve İnterpol/Europol Daire Başkanlığınca, MİT Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ile gerekli koordinasyon sağlanmış olup, Rusya INTERPOL Biriminden alınan yazıda belirtilen kimlik bilgileri ve fotoğraflarla eşleşen şahıs bugün Bodrum’da Muğla İl Emniyet Müdürlüğü birimlerimizce yakalanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.