SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus milyarderlerin serveti eriyor

Rusya'nın Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı işgal saldırılarının başından bu yana Rus iş adamları servetlerinin büyük bir kısmını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2022 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2022 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus milyarderlerin serveti eriyor

Rus iş adamları, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'nın ana karasına yönelik işgal saldırı başlatmasından bu yana 93 milyar dolardan fazla para kaybetti.

Bloomberg'in aktardığı habere göre 24 Şubat'ta Rus iş adamları 46,6 milyar dolar kaybetti. Rus iş adamları, Batı yaptırımlarının uygulanmasını takip eden aylarda ise 47 milyar dolar daha kaybetti.

Kasım ayı başında Rus iş adamlarının kaybı 83 milyar doları buldu. En zengin 500 kişinin arasında yer alan 25 Rus'un varlıklarının Bloomberg Milyarderler Endeksi sıralamasında kaydedildi. NOVATEK'in ortakları ve Rusya Devlet Başkanı Putin'e yakın işadamlarından biri olarak da bilinen Gennadi Timçenko ve Leonid Mihelson, her biri 8 milyar dolardan fazla olmak üzere büyük kayıplar verdi.

ROMAN ABRAMOVİÇ SERVETİNİN NEREDEYSE YARISINI KAYBETTİ

Renova Şirketler Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Viktor Vekselberg, servetinin yüzde 60'ını kaybederek listenin lideri konumuna yerleşti. Yılın başından bu yana Roman Abramoviç, servetinin neredeyse yarısını kaybetti. Abramoviç'in 18 milyar dolarlık serveti, 9,7 milyar dolara kadar geriledi.

Rus milyarderlerin mal varlıklarındaki düşüşün sebebi yükselen enflasyon, sıkılaşan merkez bankası politikaları, Rusya'nın Ukrayna'nın ana karasına yönelik işgal girişiminin sonuçları olarak görülüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.