SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus milletvekilinden skandal nükleer bomba çağrısı!

Rus milletvekili Andrei Kolesnik, Rusya’da bir nükleer bomba patlatmayı önerdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus milletvekilinden skandal nükleer bomba çağrısı!

Vladimir Putin idaresindeki işgalci Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik olarak başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi 3. yılında devam ederken, nükleer bomba tehdidi gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Rus milletvekili Andrei Kolesnik skandal bir fikri ileri sürdü. Kolesnik, Rusya toprakları üzerinde nükleer bomba patlatmayı önerdi. Dünyanın Çernobil, Hiroşima'daki trajedileri ve nükleer silahlarla ilgili her şeyin ne kadar yıkıcı olabileceğini unutmaya başlamasını gerekçe gösteren Kolesnik, Rusya'nın dünyaya bu tehlikeyi hatırlatması gerektiğini savundu.

Kolesnik “Bir yerlerde, bir test sahasında nükleer patlama yapmamız gerekiyor. Ülkemizde nükleer testler artık yasak ama belki de tüm bunların gerçekte neye yol açtığına bakmak lazım, duymaya değer.” dedi.

RUSYA TAKTİK NÜKLEER TATBİKATINA BAŞLAMIŞTI

Rusya Savunma Bakanlığı, 6 Mayıs 2024 tarihinde duyurduğu nükleer silahlarla askerî tatbikatın ilk aşamasına mayıs ayında başlamıştı. Rusya, nükleer tatbikatın ilk aşamasını 21 Mayıs 2024 tarihinde başlatarak, bir skandala imza atmıştı. Belarus Savunma Bakanı Korgeneral Viktor Khrenin,10 Haziran 2024 tarihinde YouTube platformundan yaptığı açıklamada ülkesinin Rusya'nın taktik nükleer silah konuşlandırma tatbikatlarının ikinci aşamasına eşlik ettiğini belirtmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.