SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus milletvekili Kazakistan'ın bağımsızlığını hedef aldı!

Rusya Devlet Duması Milletvekili Pyotr Tolstoy, Kazakistan'ı hedef alarak, söylemleriyle bağımsız bir devlet olarak görmediklerini açıkça teyit etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus milletvekili Kazakistan'ın bağımsızlığını hedef aldı!

Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı topyekûn saldırılarını ve işgal girşimini sürdüren Rusya, yayılmacı politikasıyla Kırım'ın ardından bir Türk dünyası ülkesine daha göz koydu. Rusya Duması milletvekili Pyotr Tolstoy, katıldığı bir radyo programında Kazakistan'ı hedef aldı. 

RUS MİLLETVEKİLİNDEN KAZAKİSTAN'IN İÇ İŞLERİNE KARIŞMA HADSİZLİĞİ

Tolstoy, Rusya'nın Ukrayna'da başarı sağlaması halinde, sıranın sözde Moskova'da tehdit haline gelen ülkelere geleceğini dile getirdi. Kazakistan'da millî bilincin yaygınlaşmasını gerekçe gösteren Tolstoy, Rusya'nın dışarıdan müdahalesini hadsiz bir şekilde savundu. Tolstoy konuşmasında, "Bugün Kazakistan'daki gelişmelere bakın. Güya Kazak devletini yeniden kurma planları, bağımsızlık ile ilgili millî mitler uyduruluyor, Latin harflerine geçme çalışmaları gibi çok ilginç şeyler gelişmektedir" ifadelerini kullandı. 

Kazakistan'ın bağımsızlığından rahatsız olan Tolstoy, ülkenin Latin harflerine geçme çalışmalarından tedirgin oldu. Tolstoy konuşmasında, "Problemler büyük. Sadece diğer ülkeler Ukrayna'da meselenin nasıl sona ereceğini bekliyorlar." iddiasını ortaya attı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.