SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus arama motoru Yandex'in kurucusu Voloj: Savaşa karşıyım!

Rus arama motoru Yandex'in kurucu ortağı Arkadiy Voloj, Rusya'nın Ukrayna'daki topyekun işgal girişimi ve saldırılarına karşı olduğunu vurgulayarak, "Ben bu savaşa karşıyım. Konumuma açıklık getirmek istiyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2023 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2023 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus arama motoru Yandex'in kurucusu Voloj: Savaşa karşıyım!

Rusya'ya bağlı teknoloji şirketi Yandex'in kurucusu ve önceki Genel Müdürü Arkadiy Voloj, Ukrayna'ya yönelik Rus saldırılarına karşı olduğunu söyledi. Voloj basına verdiği demeçte, bugüne kadar belirli sebeplerden dolayı sessiz kaldığını vurguladı.

"BEN BU SAVAŞA KARŞIYIM"

Kazakistan doğumlu, İsrailli bir teknoloji girişimcisi olan Voloj, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali barbarca ve buna karşıyım. Ukrayna'da evleri her gün bombalanan insanların -çoğu kişisel arkadaşlarım ve akrabalarım- akıbeti beni dehşete düşürüyor" dedi. Zamanlamanın doğru olmadığına yönelik kendisine eleştiri geleceğini belirten Voloj, neticede bir tarafının olduğunu dile getirdi. Voloj, "Ben bu savaşa karşıyım. Konumuma açıklık getirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Rus saldırıları altındaki Ukrayna'da akrabalarının ve arkadaşlarının yaşadığını ifade eden iş insanı Voloj, "2014'ten beri Rusya'da yaşamamış olmama rağmen ülkenin eylemlerinde benim de payımın olduğunu anlıyorum" vurgusu yaptı. Voloj, Aralık 2022'de Avrupa Birliğinin (AB) yaptırım uygulamasıyla Yandex'ten ayrıldığını duyurmuştu. 

KAZAKİSTAN, YANDEX'İ ASKIYA ALMIŞTI

Öte yandan Kazakistan hükumeti tarafından geçen hafta yapılan açıklamada, Rusya Federal Güvenlik Servisine (FSB) veri aktarılması nedeniyle Yandex'in işletmesini askıya aldığı belirtilmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.