SON DAKİKA
Hava Durumu

Romanya'da “Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arası Kırım Tatar Milli Hareketi” kitabının tanıtımı gerçekleşti

“Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arası Kırım Tatar Milli Hareketi” kitabının tanıtımı ve fotoğraf sergisi açılışı, 25 Eylül 2024 tarihinde Romanya'daki Köstence Ovidius Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Romanya'da “Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arası Kırım Tatar Milli Hareketi” kitabının tanıtımı gerçekleşti

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteği ile çıkarılan  “Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arasında Kırım Tatar Millî Hareketi” adlı kitabın tanıtımı ve kitap içerisinde yer alan fotoğraflardan oluşan serginin açılışı, 25 Eylül 2024 tarihinde Romanya'da bulunan Köstence Ovidius Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Açılışa YTB Başkanı Abdullah Eren de katılım sağladı.

Kitap; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu, Köstence Ovidius Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Metin Omer ve Varşova Üniversitesi Doktorant Edige Burak Atmaca tarafından kaleme alındı. Başkanlığın desteğiyle Türkçe, Rumence ve İngilizce olmak üzere üç dilde hazırlanan ve sekiz bölümden oluşan kitap, altın varaklı bir şekilde toplam 500 adet basıldı.

İçindeki fotoğrafların en kaliteli şekilde restorasyonuna ve basılmasına önem verildi. Eser, Kırım Milli Arşivindeki Selim Ortay'ın fotoğraf albümünü gün yüzüne çıkarmak üzere hazırlandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.