SON DAKİKA
Hava Durumu

Romanya açıkladı: Bayraktar TB2 SİHA teslimatı ne zaman?

Romanya Savunma Bakanlığı Silahlanma Genel Müdürlüğü Başkanı, Tümgeneral Teodor Incicaş, Bayraktar TB2 SİHA'nın ülkeye yapılacak olan teslimat için 2024'ü işaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2023 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2023 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Romanya açıkladı: Bayraktar TB2 SİHA teslimatı ne zaman?

Türk hava savunma sanayi ürünü Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ilgi görmeye devam ediyor. Birçok ülkeye ihraç edilen Bayraktar TB2'nin taliplerinden biri de Romanya oldu. Romanya, Nisan 2023'te 18 adet Bayraktar TB2 SİHA teslimatı için 321 milyon dolarlık sözleşme imzalamıştı.

BAYRAKTAR TB2 SİHA'NIN ROMANYA'YA TESLİMATI 2024'TE YAPILACAK 

Romanya Savunma Bakanlığı Silahlanma Genel Müdürlüğü Başkanı Tümgeneral Teodor Incicaș, teslimat konusunda işleyişin ilerlediğini belirterek, "Bayraktar programı bu yıl başladı. İlk teslimatlar önümüzdeki yıldan itibaren yapılacak" bilgisini verdi.

ROMANYA'DA İHA PROGRAMI GELİŞTİRİLECEK

Ayrıca Tümgeneral Incicaş, Romanya'nın da 100 metreye kadar uçacak olan bir İHA programı geliştirdiğini kaydetti. Tümgeneral konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Şu anda bu uçakların son test aşamasında olduğumuzu sizden saklamayacağım ve yıl sonuna kadar onaylanmalarını ve ardından üretime geçmelerini umuyoruz. Umarım (yerel olarak geliştirilen insansız hava aracını üretecek olan) Romen şirketleri olacaktır. Askeri Teknikler ve Teknolojiler Araştırma Ajansı tarafından sağlanan belgelere dayanarak bir üretim prosedürü düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.